Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Extraligu čekají dohrávky a předehrávka, Plzeň hostí Jihočechy

Praha - V atraktivní dohrávce 18. kola hokejové extraligy se v úterý utkají druhá Plzeň a čtvrté České Budějovice. Před zápasem je mezi oběma celky sedmibodový rozdíl, Plzeň dělí tři od vedoucí Sparty. V rámci dohrávky 34. kola čeká boj na hraně první desítky Vítkovice a Brno, zápas 42. kola si naopak předehrají Mladá Boleslav a pražská Slavia.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Plzeň dokázala za poslední tři kola nastřílet 16 branek. Shodou okolností od zápasu v Třinci, kde vůbec poprvé v tomto ročníku ani jednou neskórovala. Po zásahu disciplinární komise ale vyhrála i tento zápas a proti Jihočechům může výtečnou sérii zaokrouhlit na deset.

"Nechceme podlehnout nějakým stavům uspokojení, ale chceme jít dál za svým cílem," řekl kouč Marian Jelínek. Odmítl ale, že tým žene touha po vítězství v základní části. "Do konce je pořád ještě daleko, tím se vůbec nelze rozptylovat. Priorita je jinde a zní 84 až 86 bodů. Co máme teď, to by bylo tak na desáté místo," vysvětlil Jelínek.

Od zápasu s Mountfieldem očekává tuhou a vyrovnanou bitvu, tedy zcela v duchu těch, které spolu oba celky v poslední době svádí. "Ale mohla by to být otevřená partie a dobrý hokej o tu první čtyřku," věří Jelínek, jemuž stále schází kvarteto Kratěna, Vlasák, Frolo a Jeřábek. "Ale i to jsou nové výzvy a impulzy, hrají noví hráči, teď naposledy přišel Modrý a my zkoušíme nové varianty," přiblížil Jelínek.

České Budějovice ztrácí na třetí Pardubice jen bod, Mountfield ale sehrál o dva zápasy méně. Jihočeši sice v tomto ročníku obrali Plzeň o čtyři body, ale oba zápasy sehráli na svém ledě a na bodový zisk na západě Čech čekají už od ledna 2008. Od té doby šestkrát prohráli při celkovém skóre 13:28. Trenér František Výborný nemůže počítat s Martynkem, Podlešákem a také Kotalíkem.

Vítkovice dohrají zápas s Brnem, který byl odložen kvůli jejich startu na Spenglerově poháru ve švýcarském Davosu. Proti Kometě se jim v sezoně nevede, ze dvou zápasů vytěžily jeden bod a k tomu v nedělním utkání na ledě Zlína vyšel vicemistr střelecky zcela naprázdno. Trenérům schází hned šest obránců: dlouhodobě zraněné trio Sloboda, Trnka, Rehák i Sedlák a využít nemohou ani nedávné posily Kasíka s Komou, kteří už v rámci 34. kola nastoupili za jiné kluby.

"Doufám, že to vyřešíme zdárně a tak, abychom nebyli oslabeni," uvedl vítkovický asistent Zdeněk Moták pro oficiální web. "O tom, že Brno je těžký soupeř, se v podstatě ani nemusíme bavit. V neděli sice prohráli na Slavii 2:6, nicméně v pátek porazili doma Budějovice 4:0," upozornil Moták.

Zdeněk Venera
zdroj: ČT24 autor: Iva Gambová

Trenér Komety Zdeněk Venera má po posledních dvou zápasech také problémy se složením obranných řad. Zápas proti Slavii nedohrál kvůli zranění obránce Žižka, otazník visí nad dodatečnou suspendací Vašíčka za faul na českobudějovického Kuchejdu, po němž dostal v pátečním duelu trest ve hře.

"Zatím máme pět obránců, situace je komplikovaná," potvrdil Venera. Kometa ztrácí na Vítkovice čtyři body, ale jen dva ji dělí od desáté příčky zaručující předkolo play off. "Vítkovice mají silný tým s výborným brankářem Málkem, jsou silní v útoku a úspěšní v přesilových hrách," vyzvedl silné body protivníka Venera.

Boleslav trápí nízká produktivita

Mladá Boleslav třikrát po sobě prohrála a trenéry trápí především nízká produktivita, neboť Bruslařský klub během této série dohromady pouze dvakrát skóroval.

"Dva góly za tři zápasy, to je hodně málo, ale my věříme, že v tomto týdnu, který je pro nás klíčový, aby nám mužstva nad námi neutekla, se naši střelci probudí," uvedl asistent trenéra Vladimír Hiadlovský, a připomněl tak další soupeře jeho týmu, jimiž budou Kometa Brno a Karlovy Vary. "Pro oba týmy je hodně důležitý už ten úterní zápas - z hlediska dalších šancí zahrát si předkolo play off," dodal Hiadlovský.

Slavia může případným úspěchem dostat pod určitý tlak týmy nad sebou, deváté Kladno a desátý Litvínov totiž nehrají. "Pro nás je ale teď jedno, který hrajeme den a proti jakému soupeři. Potřebujeme co nejvíce bodovat, bodovat a zase bodovat," prohlásil asistent trenéra Jiří Čelanský.

Pražané by rádi pokračovali ve hře, kterou předvedli v neděli proti Kometě. "V posledních dvou zápasech - i když v Liberci jsme neuspěli - to bylo z naší strany herně ono, co bychom chtěli hrát. Blížilo se to tomu, co jsme hráli v minulé sezoně i v přípravě a čemu věříme, že nám může přinést úspěch," doplnil Čelanský. Mimo hru je Roth, který se zranil při tréninku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články