Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Extraliga se opět rozjíždí, Slavii hrozí pád na dno

Praha - Dvěma koly pokračuje mezi svátky hokejová extraliga. V dnešním 34. kole může být hodně živo za vedoucí Spartou, neboť druhé České Budějovice mají před pátým Zlínem k dobru pouze tři body. Jihočeši se představí v Liberci, který už sedm kol marně čeká na vítězství. Třetí Plzeň hostí Zlín. Vedoucí Sparta přivítá s vědomím pětibodového náskoku v zádech předposlední Karlovy Vary. Přímý přenos duelu Slavia – Kladno vysílá od 18:00 ČT4 a web sportživě.cz.

Hokejisté Slavie
zdroj: ISIFA/LN

Ve středočeském derby přivítá Slavia v domácím prostředí Kladno. Pražanům hrozí při úspěšných výsledcích Karlových Varů a Mladé Boleslavi pád na dno, ale v nadcházejícím klání mohou především oživit své naděje na úspěšnou stíhací jízdu za umístěním v první desítce. Z dvanácté příčky ztrácejí na deváté Kladno deset bodů.

Liberec by si rád zase po delší době vyzkoušel, jak chutná vítězství. "Už se nám to téměř splnilo ve Zlíně, nakonec jsme pak to utkání v závěru ztratili, ale ten výkon byl velmi slušný. Rádi bychom na něj navázali a vybojovali jakýkoliv bodový zisk, samozřejmě nejlépe výhrou," řekl asistent trenéra Filip Pešán. Nepovedená série úzce souvisí hlavně s nízkou produktivitou; v osmi duelech před kláním ve Zlíně nastříleli Bílí Tygři dohromady pouze deset branek. České Budějovice míří pod Ještěd také s černou šňůrou, čítá však jen tři zápasy. "V Liberci to bude boj o každý bod, v němž na sebe narazí dva kvalitní týmy. Domácí i přes tu nepovedenou sérii určitě patří nahoru," podotkl kouč František Výborný.

Sparta může v případě zaváhání Mountfieldu opět o něco navýšit pětibodový náskok v čele - čekají ji předposlední Karlovy Vary. "Vary jsou sice v tabulce níž, než by si představovaly, ale rozhodně z naší strany nehrozí žádné podcenění. Už jen proto, že v prvním vzájemném duelu na našem ledě nás porazily. Je tedy před námi úkol jim to splatit," prohlásil asistent trenéra Patrik Martinec. Karlovým Varům se stále nedaří prokousat vzhůru tabulkou, přestože doma se Západočeši výrazně zlepšili. "Navzdory nezdarům mužstvo stále pracuje a nikdo nechodí se svěšenou hlavou. Věřím, že se nám tato píle vrátí. Pořád je před námi 20 zápasů a ve hře spousta bodů," uvedl pro klubový web kouč Václav Baďouček.

Litvínov chce proti Třinci odčinit poslední domácí utkání se Zlínem (1:3). "Tam jsme nepředvedli moc pohledný hokej a ani ten výsledek nebyl dobrý," řekl klubovému webu útočník Viktor Hübl. Mistra v poslední době doslova pronásledují zranění. Do Litvínova vyrazil bez dlouhodobě zraněných Varadi, Semana, Adamského a Hampla, s třísly se nadále potýká brankář Hamerlík a k marodům navíc přibyl obránce Hrabal. Třinec oba zápasy v této sezoně proti Litvínovu rozhodl už v prvních třetinách. "Litvínovu prospěla výměna trenérů. Podává výborné výkony, pravidelně boduje a je vidět, že zkvalitnil defenzivu, protože srazil počet obdržených gólů. Čeká nás určitě o dost těžší utkání," řekl třinecký trenér Břetislav Kopřiva.

Plzeň by proti Zlínu ráda prodloužila svou sérii čtyř výher a opět se tak přiblížila stanovenému cíli získat v základní části minimálně 84 bodů. "Leden je klíčový pro vývoj základní části a my tam máme ještě navíc dvě dohrávky, takže pro nás o to víc," uvedl trenér Marian Jelínek. Zlínu se proti Indiánům dlouhodobě nedaří. V minulé sezoně ze čtyř zápasů získali svěřenci trenéra Rostislava Vlacha jediný bod, letos první duel v Plzni prohráli po nájezdech. "S Plzní sice máme nejhorší bilanci ze všech extraligových soupeřů, ovšem každá série musí jednou skončit. Soupeř spoléhává na nátlakový hokej, hraje výborně přesilovky," uvedl Vlach, který je ale spokojen s výkony svých svěřenců po reprezentační přestávce.

Pardubicím se naposledy v Brně zasekl výtečně pracující brankostroj z několika uplynulých kol, ale i přesto prodloužily vítěznou šňůru o šestý zápas. Nejbližšímu soupeři z Mladé Boleslavi mají svěřenci trenéra Pavla Hynka za poslední vzájemné klání na východě Čech co vracet - Bruslařský klub otočil vývoj skóre z 0:2 na konečných 3:2, přičemž Balaštíkův vítězný gól přišel pouhých šest vteřin před koncem základní hrací doby. Boleslav nejde podceňovat, dokáže hrát s každým. Někdy jim to sice uletí a inkasují víc gólů, ale hned příští zápas dokážou bodovat," doplnil Hynek, jenž po příchodech Šagáta a Jánského může opět rozložit zátěž na čtyři útoky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články