Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice si zahrají Spengler Cup i se dvěma zahraničními posilami

Praha – Se třiadvacetičlenným kádrem, ke kterému se další dvě posily ještě připojí přímo ve Švýcarsku, odletěli hokejisté Vítkovic na Spengler Cup. Finalista posledních dvou ročníků extraligy střídá mezi účastníky turnaje pražskou Spartu. Do Davosu zamíří po dlouhých třiceti letech.

Vítkovičtí hokejisté jedou na Spenglerův pohár potřetí v historii. V roce 1980 byli ve finále, rok poté skončili své působení ve skupině. Tentokrát jsou Vítkovičtí v poměrně složité situaci. Poslední zápasy jim nevychází podle představ, prohráli poslední tři extraligová utkání. Navíc mají na marodce sedm hráčů.

"Ideální stav to není, nicméně je obrovská pocta, že jsme byli pozváni na takový turnaj. Budeme tam chtít podat co nejlepší výkon a uspět," sliboval trenér Vítkovic Mojmír Trilčík. Vítkovické trápí zejména stav obrany, proto byli nuceni se poohlédnout po posilách – obranu vyztuží Gian-Andrea Randegger a Franco Collenberg.

"Moc nevím, o koho jde, jací ti hráči budou," usmíval se kapitán Jiří Burger. "Budeme na ně muset křičet v angličtině, myslím si, že v tom nebude problém," doplnil už vážněji brankář Roman Málek. Hokejisty po příletu čeká trénink, do turnaje vstoupí v pondělí zápasem proti výběru Kanady.

Je nám líto, video expirovalo.
Odlet vítkovických hokejistů
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články