Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Češi porazili Rusko 4:3 na nájezdy, skončili druzí

Moskva – Čeští hokejisté dokázali porazit svého posledního soupeře na turnaji Channel One Cup Rusko 4:3 po samostatných nájezdech. Zajistili si tak druhé místo z moskevského turnaje právě před svým dnešním soupeřem. O vítězství českého týmu rozhodl třemi proměněnými nájezdy Zbyněk Irgl. Dvěma góly se blýskl aktuálně nejlepší střelec KHL Roman Červenka. 

Radost českých hokejistů
zdroj: ČTK/AP

Hned v úvodu zápasu chybovala hvězda ruského výběru Radulov, čehož využil Červenka a rychlou střelou zápěstím otevřel skóre. Krátce poté přišlo Čáslavovo vyloučení, ale jedinou vážnější Kalininovu ránu Štěpánek chytil. Rusové srovnali stav zápasu po vyloučení Němce v osmé minutě. Žerděv nejprve oslovil s přihrávkou obránce Jevgenije Birjukova, jehož ještě vychytal Štěpánek, jenže po chvilce vzal Žerděv zakončení na sebe a zamířil nechytatelně do horního růžku branky.

Start druhé třetiny patřil Štěpánkovi, který se stihl přesunout proti střele Radulova, jenž zakončil přečíslení dvou Rusů proti osamocenému Čáslavovi. Už chvilku nato ale kroužil obranným pásmem českého výběru Pěrežogin, Těreščenko si sklepl jeho nahození pohodlně skóroval. Přišla ale druhá – a také poslední – přesilovka Čechů v utkání, v níž Červenka další povedenou ranou na bližší tyč zařídil vyrovnání na 2:2.

Zbyněk Irgl
zdroj: ČTK/AP

V 33. minutě si Žerděv proklestil cestu před Štěpánka, ale štěstěna se pak od něho odvrátila, když mířil jen do horní tyče. Jen o chvilku později už se ale Rusové dočkali: Radulov poslal puk naslepo před Štěpánkovo brankoviště a Trončinský si srazil kotouč do vlastní branky. Češi se dočkali vyrovnání ve 48. minutě. Přečíslení zakončil ranou z dálky Němec, Birjukovovi vypadl kotouč z lapačky a dojíždějící Rolinek ho s pomocí tyče uklidil pod ruským gólmanem za brankovou čáru.

Kouč Alois Hadamczik

"Hráči předvedli, jakou výkonnost dovedou ze sebe dostat, jak dokážou hrát proti prvnímu celku Euro Hockey Tour. Tým byl sebevědomý a chtěl vyhrát. Bojoval."

Zápas dospěl do prodloužení a rušno bylo na obou stranách kluziště, rozhodnout mohli postupně Němec, Radulov a Kašpar. Po objetí branky málem nachytal Birjukova Červenka, v samém závěru ještě zkusil štěstí znovu Radulov, ale s přispěním obou gólmanů došel duel až k samostatným nájezdům.

Po třech nájezdech byl stav vyrovnaný, když se trefili jen Irgl a Radulov. Oba se rozjeli proti gólmanům i ve čtvrté a páté sérii, kdy nakonec přece jen selhal Radulov a Češi se mohli radovat z vítězství i z druhého místa v turnaji.

Rusko - Česká republika 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)Branky a nahrávky: 8. Žerděv (Kalinin, J. Birjukov), 22. Těreščenko (Pěrežogin), 34. Radulov - 1. Červenka, 31. Červenka (Nakládal, Kašpar), 48. Rolinek (Němec, Průcha), rozhodující nájezd Irgl. Rozhodčí: Sjöqvist, Johansson (oba Švéd.) - Šeljanin, Sivov (oba Rus.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 14 000.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy na zápas ČR - Rusko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články