Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O prohře rozhodly osobní souboje, shodli se Štěpánek i Průcha

Chomutov - Rychlá trefa Petra Průchy už v páté sekundě ani vydařený výkon gólmana Jakuba Štěpánka k úspěchu českých hokejistů v utkáních Channel One Cupu v Chomutově proti Švédsku nepomohly. Tým kouče Aloise Hadamczika po výsledku 1:2 utrpěl v součtu s listopadovým turnajem Karjala třetí porážku v řadě a týmu Tří korunek se povedla odveta měsíc starou porážku 2:5 z Örnsköldsviku.

Utkání ČR - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Štěpánek si připsal 25 úspěšných zákroků, ale byl zklamaný, že to k žádnému bodovému zisku nevedlo. "Jsem tam, abych něco chytil a klukům pomohl, ale bohužel jsme dostal o jeden gól navíc než Švéd, takže pocity nejsou nic moc," řekl Štěpánek. Gólman Petrohradu uznal, že soupeř byl lepší. "Přijeli výborně připravení, byli velmi fyzicky silní, což je dneska hodně vidět. Prohrávali jsme osobní souboje, Švédi byli silnější, odstavovali nás od všech puků," navázal Štěpánek.

Seveřané český tým přehrávali především ve druhé třetině, kdy dvěma góly otočili stav. "Točili to v naší třetině, i když třeba moc nestříleli. Ale chodili tam většinou dva kluci před branku, k tomu jeden náš hráč, někdy jsem opravdu neviděl. My jsme nechodili před branku, když jsme stříleli," doplnil Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy na utkání Česko - Švédsko

Rychle vstřelená branka podle něj spíše nastartovala Švédy. "Já jsem ještě nezažil, aby padl na takové úrovni gól po pěti vteřinách. Sice jsme ho dali, vedli, ale druhá věc je, že zbývalo šedesát minut do konce..." prohlásil Štěpánek. Závěr zápasu strávil při power play na střídačce, ale spoluhráči už jej vstřelenou brankou nedokázali vrátit do hry. "Potřebujete štěstíčko, aby se to tam třeba někde odrazilo a dneska se to neodrazilo. Šance tam byla. Kdybychom to tak hráli celý zápas, tak bychom určitě dali víc než jeden gól."

Štěpánek si pochvaloval novou chomutovskou halu a atmosféru při premiérovém vystoupení národního týmu v ní. Ale kvalita ledu prý nebyla ideální. "Byl takový těžký, trošku se štípal. Bylo vidět, že si kluci ani nemohli přihrát. Puk najednou skočil. Ale hráli jsme doma, všechno bylo v pohodě a to hlavně špatné je, že jsme prohráli," dodal Štěpánek.

Brankář ČR Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Průcha otevřel skóre po pěti sekundách

Jediný český střelec Průcha po zápase také uznal, že Švédové byli lepší. "Možná kdybychom vyhráli více osobních soubojů u mantinelu, mohlo to vypadat jinak. Často jsme tam ale ztráceli puky," řekl Průcha, podle nějž nebyla převaha soupeře soustavná. "Měli tam ale takové dvou tříminutové pasáže, kdy nás zavřeli a těžko jsme se z toho tlaku dostávali. Z mého pohledu to ale bylo tím prohráváním osobních soubojů. V tom jsme se jim nevyrovnali," uvedl útočník Petrohradu.

Devětadvacetiletý mistr světa z roku 2005 otevřel skóre již v páté sekundě, když se mu podařilo vystihnout rozehrávku švédských obránců. "Takhle rychlý gól jsem určitě ještě nikdy nedal. Jen jsem vystihl rozehrávku, vystřelil a dal gól. Takovéhle branky ale bohužel zápasy nevyhrávají. Bylo před námi celé utkání a potřebovali jsme z toho vytěžit více," řekl Průcha.

Utkání ČR - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Rodák z Chrudimi přiznal, že čekal, že si švédští obránci po vyhraném Falkově buly budou přihrávat. "Většinou to tak bývá. Nejdříve jsem maličko cuknul na střed a on už měl rozmyšleno, že nahraje. A nestihl to zastavit," pousmál se Průcha. Češi šli ale hned poté do čtyřech, když byl vyloučen Kamil Kreps, a Švédové se tak dostalo zpět do hry. "Byla tam jedna z těch tříminutovek a těžili z toho i poté při pět na pět," řekl.

Obránce Ondřej Němec souhlasil se Štěpánkem, že rychlý gól spíše nakopl Švédy. "My jsme jim zbytečně našimi chybami dávali šance, aby nás mohli přečíslovat, a ještě jsme ztráceli puky v naší obranné třetině. Stálo nás pak hodně sil, když jsme potřebovali do útoku. Nešly nám nohy, Švédové nás přebruslovali. Je škoda, že jsme před tak fantastickým publikem prohráli," litoval obránce Čerepovce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články