Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bleskově skórovali, přesto Češi podlehli Švédsku 1:2

Chomutov - Čeští hokejisté prohráli ve svém úvodním vystoupení na turnaji Channel One Cup v Chomutově se Švédskem 1:2. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika sice vstoupili do druhého dílu seriálu Euro Hockey Tour rychlým vedením, když Petr Průcha již po pěti sekundách otevřel skóre, Švédům se ale poté podařilo vývoj zápasu otočit.

Utkání ČR - Švédsko
zdroj: ČTK

Českému týmu se podařil raketový a snový vstup do zápasu. Již po pěti sekundách překonal švédského brankáře Fastha Průcha, který využil chybné rozehrávky Eklunda a vstřelil zřejmě nejrychlejší gól v historii české reprezentace.

Seveřany však rychle inkasovaná branka nepoznamenala a mohli brzy odpovědět. Při vyloučení Krepse musel předvést řadu úspěšných zákroků Štěpánek, čisté konto však udržel. Stejně pozorný byl i při hře pět na pět, kdy měli Švédové mírně navrch.

V 8. minutě měl další šanci po šťastném odrazu puku od mantinelu Průcha, Fasth byl ale připraven. Podobně si vedl i gólman Petrohradu Štěpánek, jehož prověřil v 11. minutě Axelsson. Útočník MODO byl blízko vstřelení branky i v posledních sekundách první třetiny, ani tentokrát však švédský závar vyrovnáním neskončil.

Soupeř byl ale i nadále aktivnější a vysunutý švédský forčeking dělal týmu kouče Hadamczika velké problémy. Nakonec se hosté dočkali i zaslouženého vyrovnání, když si k pravé tyčce najel osamocený Axelsson a svůj dobrý výkon korunoval vyrovnáním.

Češi sice poté zvýšili aktivitu, ale obraz hry se jim příliš změnit nepodařilo. Nic na tom nezměnila ani skutečnost, že v jejich sestavě byl nejlepší střelec KHL Červenka nebo čtvrtý muž kanadského bodování nejkvalitnější evropské soutěže Petružálek.

Ze vstřelení branky se naopak radovali opět Švédové, když Kronwallovu střelu dorazil za bezmocného Štěpánka bekhendem Persson. Ve třetí části se v české sestavě objevili Vondrka a Orsava, útočná aktivita národního týmu se mírně zvedla, stále však byli lepší seveřané. A zápas také nakonec dovedli do vítězného konce. Česku se nepodařilo vyrovnat ani při závěrečné power-play, která byla podpořená vyloučením Viklunda.

Česká republika - Švédsko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) Branky a nahrávky: 1. Průcha - 30. Axelsson (Söderberg), 35. Persson (Kronwall, Ritola). Rozhodčí: Laaksonen, Tuomisto (oba Fin.) - Blümel, Pouzar. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5225.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články