Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Špaček při premiéře v dresu Caroliny přihrál na dva góly

Winnipeg - Dvěma přihrávkami na gól se uvedl při premiéře v dresu Caroliny český hokejový obránce Jaroslav Špaček, který byl v pátek vyměněn z Montrealu za krajana Tomáše Kaberleho. Pár hodin poté už nastoupil do utkání na ledě Winnipegu, porážce Hurricanes 2:4 ale nezabránil. Špaček kvůli zranění od 14. listopadu nehrál, takže se v zápasové sestavě objevil téměř po měsíci.

Jaroslav Špaček v dresu Caroliny
zdroj: Reuters

Jets, v jejichž brance tentokrát dostal před Ondřejem Pavelcem přednost Chris Mason, rychle získali dvoubrankový náskok. Hned ve 34. sekundě otevřel skóre utkání Dustin Byfuglien, po pěti minutách přidal druhý gól Evander Kane. V polovině druhé třetiny pak domácí hráči díky dvěma slepeným gólům odskočili na rozdíl čtyř branek, když se v rozmezí 72 sekund trefili v přesilových hrách Tim Stapleton a Bryan Little.

Radost hokejistů Winnipegu
zdroj: AP autor: John Woods

Hosté se prosadili až ve 49. minutě, když po přihrávce Špačka vstřelil nováček Justin Faulk svůj první gól v NHL. O čtyři minuty později pak snížil na konečných 2:4 Brandon Sutter. Na ledě strávil olympijský vítěz z Nagana 19 minut a 15 sekund a jednou vystřelil na branku. "Byl to hodně bláznivý den," poznamenal Špaček, jenž si v NHL vyzkoušel dres už sedmého týmu.

Carolina potvrdila pozici nejhoršího týmu Východní konference, když prohrála poosmé z posledních devíti zápasů a popáté ze šesti utkání, v nichž tým vedl nový kouč Kirk Muller. "V téhle lize rozhodují o vítězství a porážce opravdové maličkosti. A hráči se musí naučit, jak moc jsou tyhle drobné detaily důležité," prohlásil Muller, jenž 28. listopadu nahradil Paula Mauriceho.

Wideman hattrickem v přesilovkách zničil Toronto

Brankář Tomáš Vokoun pomohl 26 zákroky k výhře Washingtonu nad Torontem 4:2. Hrdinou večera se ale stal obránce Dennis Wideman, který si připsal premiérový hattrick v NHL. Ještě o něj ale může přijít, po utkání totiž vyjádřil domněnku, že při třetím gólu tečoval puk do branky spoluhráč Brooks Laich. Změny v oficiálním zápisu může vedení NHL provést do 24 hodin po skončení zápasu.

Dennis Wideman slaví svůj gól
zdroj: AP autor: Nick Wass

Pokud se tak nestane, bude Wideman teprve třetím obráncem v historii Washingtonu Capitals, který v základní části vstřelil tři branky. Naposledy se to povedlo v roce 2000 Sergeji Gončarovi. V každém případě si ale Wideman, jenž ještě zaznamenal jednu asistenci, připíše první zápas v kariéře, v němž vstřelil více než jeden gól. A to má za sebou už 481 odehraných utkání.

Utkání Washington - Toronto
zdroj: ČT24 autor: Nick Wass

"Dennis je chytrý hráč, který ví, kdy má přihrát a kdy vystřelit. Dnes to naplno ukázal," pochválil Widemana trenér Dale Hunter, jenž na střídačce Capitals oslavil třetí výhru z posledních čtyř zápasů. K pátečnímu úspěchu se Capitals dopracovali zejména díky zlepšené produktivitě v přesilových hrách, v nichž vstřelili všechny góly. Před utkáním přitom byli ve využívání přesilovek až na 22. příčce. "Zapracovali jsme na tom a dnes se to projevilo," poznamenal Wideman.

Utkání Buffalo - Florida
zdroj: AP autor: David Duprey

Pozici nejproduktivnějšího českého hráče v lize si upevnil útočník Floridy Tomáš Fleischmann, jenž si díky asistenci v utkání s Buffalem připsal jubilejní 30. bod v sezoně. Fleischmann přihrál na jediný gól svého týmu, který nakonec získal bod za prohru 1:2 v prodloužení. Sabres ukončili sérii tří porážek na svém ledě, přičemž vyhráli teprve druhý z posledních osmi domácích zápasů. Rozhodující branku vstřelil ve třetí minutě nastaveného času po samostatném úniku Jason Pominville.

Výsledky pátečních zápasů NHL:

Washington - Toronto 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky: 13., 22. a 59. Wideman, 39. Bäckström - 33. Kessel, 54. Franson. VOKOUN odchytal za Washington celý zápas, z 28 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 92,9 procenta. Střely na branku: 25:28. Diváci: 18 506.

Edmonton - Colorado 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky: 7. a 40. Gagner, 20. Eager, 31. Eberle - 24. McClement. Střely na branku: 35:29. Diváci: 16 839.

Winnipeg - Carolina 4:2 (2:0, 2:0, 0:2)
Branky: 1. Byfuglien, 6. E. Kane, 31. Stapleton, 32. Little - 49. Faulk (ŠPAČEK), 53. Sutter (ŠPAČEK). Střely na branku: 37:25. Diváci: 15 004.

Buffalo - Florida 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 18. Roy, 63. Pominville - 36. Garrison (FLEISCHMANN). Střely na branku: 20:23. Diváci: 18 690.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články