Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tomáš Kaberle jde za Špačka z Caroliny do Montrealu

Montreal/Carolina - V zámořské NHL si vyměnili působiště dva čeští hokejoví obránci. Vedení Caroliny Hurricanes nespokojené s výkony Tomáše Kaberleho se dohodlo na jeho výměně s Montrealem Canadiens a získalo Jaroslava Špačka. Třiatřicetiletý Kaberle v minulé sezoně vyhrál Stanley Cup s Bostonem a v létě přestoupil do Hurricanes, kde uzavřel v létě tříletou smlouvu na 12,75 milionu dolarů. Od začátku ročníku se mu ale nedařilo a dosud nasbíral jen devět asistencí.

Tomáš Kaberle
zdroj: isifa.com

"Nehrál, jak jsme doufali, že by měl," řekl už dříve generální manažer Hurricanes Jim Rutherford na účet mistra světa z Vídně 2005. "Do kempu přijel nepřipravený, užíval si po zisku Stanley Cupu léto a nestíhal," doplnil.

Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana Špaček letos začal v Montrealu třetí sezonu, po které chtěl zvážit, co bude dál. Momentálně Špaček nehrál kvůli zranění, ale o víkendu by se mohl na led už v dresu Caroliny vrátit.

Oba hráči měli pro současnou sezonu garantovaný přibližně stejný plat. Kaberle má roční mzdu čtyři miliony dolarů, o čtyři roky starší Špaček 3,83 milionu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články