Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vokoun dovedl Washington k výhře, Jágr skóroval v Buffalu

New York - Český brankář Tomáš Vokoun zastavil ve středečním utkání NHL jedenatřicet střel a dovedl hokejisty Washingtonu k výhře 5:3 v Ottawě. Uspěla i Philadelphia, k jejímuž vítězství 5:4 v prodloužení na ledě Buffala přispěl jedním gólem i útočník Jaromír Jágr. Prvního vítězství pod novým trenérem Kirkem Mullerem dosáhla Carolina, která uspěla v Edmontonu.

V Ottawě rozhodli hosté z Washingtonu o svém dvoubodovém zisku v rozmezí 50. a 55. minuty, kdy třemi góly otočili stav z 1:2 na 4:2. V závěru ještě Milan Michálek snížil svým sedmnáctým gólem v sezoně, ale Capitals zpečetili vítězství trefou do prázdné branky. Washington, tradičně jeden z favoritů na triumf v základní části soutěže, po teprve čtvrté výhře z posledních deseti utkání přeskočil na osmém místě koference právě svého kanadského soupeře. Zároveň ve "své" Jihovýchodní divizi odrazil útok lepšícího se Winnipegu, na překvapivého lídra divize Floridu však ztrácejí "Caps" stále pět bodů.

Washington obrátil skóre díky volnějšímu prostoru na ledě: druhý gól zaznamenali Capitals v přesilovce, další dva pak přidali v krátké době během hry čtyři na čtyři. To vyhovovalo Alexandru Ovečkinovi, který vstřelil branku na 3:2. "Jsem moc rád, že jsme vyhráli, a samozřejmě mě těší i vstřelený gól. Konečně," oddechla si ruská hvězda. Ovečkin zatím trochu zaostává za svou pověsti kanonýra: v posledních třinácti zápasech to byla teprve jeho druhá trefa, v sezoně devátá.

Spoluhráč Troy Brouwer o Ovečkinovi:

"Je to náš klíčový hráč a potřebujeme, aby hrál stejně jako dnes. Měl několik dobrých střídání, mohli jste na něm pozorovat obrovskou touhu skórovat. Jeden gól samozřejmě nezmění sezonu a on to ví. Chce dát gól v každém utkání, chce vést tým každý večer. Doufám, že mu dnešní zápas dodá trochu sebevědomí do dalších utkání."

Alexander Ovečkin
zdroj: AP autor: Chris Young

Ovečkina by ale mohl stihnout dodatečný trest za zákrok na Chrise Neila. Ten ho při vzájemném střetu narazil na mantinel, Ovečkin si to ale nenechal líbit a o pár okamžiků později nenápadně píchl soupeře holí do břicha. Neil se svalil na zem a rozhodčí mu paradoxně udělili menší trest za filmování, zatímco ruský hráč vyvázl bez vyloučení. "Nejsem ten typ hráče. Byl jsem překvapený z toho, co následovalo," dušoval se po utkání Ovečkin.

"Cítil jsem se, jako by mi vidlemi píchl do střev. Je frustrující, jak to bylo posouzeno," stěžoval si naproti tomu Neil. "Doufám, že se na to lidé podívají z opakovaného záběru a potvrdí má slova, že mě dostihl a bodl. Rozhodčím to nevyčítám, dělají chyby stejně jako my, je to součást hry. Doufám ale, že to ještě prozkoumá vedení ligy a učiní správné rozhodnutí," komentoval situaci Neil.

"Osmašedesátka" skórovala při výhře v Buffalu, Voráček asistoval

Jágr přispěl jedním gólem k výhře Philadelphie 5:4 v prodloužení na ledě Buffala. Flyers přitom prohrávali už v průběhu první třetiny 0:3, ale jedním gólem ještě do úvodní přestávky snížili a v prostředním dějství třemi zásahy vývoj zápasu otočili. U první branky hostů se blýskl Jakub Voráček, který se zmocnil v útočném pásmu kotouče a po jeho přihrávce snížil Maxime Talbot střelou do prázdné branky.

Jaromír Jágr v utkání s Buffalem
zdroj: AP autor: Derek Gee

V Jágrově režii byla zase čtvrtá trefa hostujícího týmu. Devětatřicetiletý český hráč se ve středním pásmu prosmýkl mezi dvěma soupeři a následně střelou z levého kruhu poslal puk do horního růžku branky. Sabres si ještě vynutili gólem Drewa Stafforda prodloužení, ve kterém ale Philadelphii zajistil druhý bod útočník Claude Giroux.

Claude Giroux
zdroj: AP autor: Derek Gee

Obraty u Flyers nejsou ničím neobvyklým, před pěti dny otočili stav z 0:3 na 4:3 i v Anaheimu. "Jsme typem mužstva, které se nikdy nevzdává. Máme v sobě hodně vnitřní síly, v týmu vládne dobrá nálada. Ohromně důležitý byl náš první gól (vstřelený v čase 19:59). Povzbudilo nás to, oživilo nás to a od druhé třetiny už jsme hráli svoji hru," uvedl Giroux, který i předtím v Anaheimu vstřelil v prodloužení vítězný gól.

Carolina poprvé pod Mullerem vyhrála, odnesl to Edmonton

Až v pátém utkání dosáhl trenér Caroliny Kirk Muller premiérového vítězství v NHL. Jeho svěřenci zvítězili i s přispěním dvou asistencí Tomáše Kaberleho 5:3 v Edmontonu. Hurricanes rozhodli o prolomení série sedmi proher v druhé třetině, kdy třemi zásahy změnili nerozhodný stav 1:1.

Utkání Edmonton - Carolina
zdroj: AP autor: John Ulan

"Je to skvělé, cítím se dobře, mám první výhru. Nebojím se projevit emoce a radost, kterou mám z výhry. Máme za sebou několik těžkých nocí, a když prožíváte takový báječný večer, jako byl ten dnešní, musíte si to užívat. Chlapi odehráli výborný zápas, bylo příjemné sledovat, že jsou za svou práci odměněni. Jsem pyšný, jakým způsobem to zvládli po včerejší porážce (6:7 v Calgary)," uvedl Muller.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Ottawa - Washington 3:5 (0:0, 2:1, 1:4)
Branky: 33. Condra, 38. Foligno, 57. M. MICHÁLEK - 23. Halpern, 50. Bäckström, 54. Ovečkin, 55. Brouwer, 60. Carlson. Brankář VOKOUN odchytal za Washington celé utkání, inkasoval tři branky z 34 střel a úspěšnost zásahů měl 91,18 procenta. Střely na branku: 34:44. Diváci: 17.771.

Buffalo - Philadelphia 4:5 v prodl. (3:1, 0:3, 1:0 - 0:1)
Branky: 11. Leino, 19. Kassian, 20. Vanek, 59. Stafford - 20. Talbot (VORÁČEK), 26. Read, 35. Hartnell, 38. JÁGR, 63. C. Giroux. Střely na branku: 24:34. Diváci: 18.690.

Edmonton - Carolina 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: 11. Belanger, 36. Eager, 54. Nugent-Hopkins - 20. Skinner, 25. McBain (KABERLE), 32. Dwyer (KABERLE), 36. LaRose, 44. T. Ruutu. Střely na branku: 25:33. Diváci: 16.839.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články