Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pavelec vychytal obhájce titulu, připsal si i asistenci

New York – Brankář Ondřej Pavelec byl v úterním utkání NHL hlavním strůjcem vítězství Winnipegu 2:1 nad obhájcem titulu Bostonem. Kladenský odchovanec kryl 39 střel, připsal si i asistenci u první branky Winnipegu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Vítěznou trefu vstřelil ve 45. minutě Bryan Little a připravil majiteli posledního Stanley Cupu první prohru v základní hrací době od 29. října.

Ilustrační foto

"Víme, že pokud se budeme držet plánu a budeme hrát stylem, jakým chceme, můžeme porazit kohokoliv. Dnes jsme si to potvrdili a je to pro nás povzbuzením do budoucna," prohlásil Pavelec, s nímž souhlasil i Little, autor vítězné trefy. "Výhra nám dodá sebevědomí. Boston hrál poslední dobou neskutečně, vypadalo to, že je k neporažení. Odehráli jsme ale dobrou třetinu a Pavelec nám zavřel bránu."

Český gólman, po jehož rozehrávce padl úvodní gól, zaznamenal druhou přihrávku ve 143. startu a čisté konto držel až do úvodu třetí části, kdy ho překonal Shawn Thornton. Za necelé dvě minuty ale strhnul vedení na stranu Jets útočník Little a skóre se už nezměnilo. Český útočník Jiří Hudler si připsal gól a přihrávku, ale s Detroitem prohrál na ledě St. Louis 2:3. Sedmadvacetiletý hokejista, který v posledních třech zápasech nebodoval, nejprve asistoval u první trefy utkání a v závěru zdramatizoval stav, když se prosadil z dorážky.



K bodům nevedla ani aktivita českých hráčů ve službách Caroliny, která prohrála v Calgary 6:7. Útočník Jiří Tlustý vstřelil první gól Hurricanes, když precizně provedeným trestným střílením korigoval průběžný stav 0:3. V dalším průběhu si Tomáš Kaberle připsal dvě asistence. Carolina ale od úvodu musela dohánět náskok soupeře, skóre ještě upravila dvěma góly v závěrečné minutě, přesto šestou prohru v řadě neodvrátila.

Carolina se po sérii neúspěchů propadla v NHL na předposlední místo. Horší je jen Columbus, který se ale po výhře 3:2 po nájezdech v Montrealu přiblížil na rozdíl jednoho bodu. První gól vítězů vsítil Václav Prospal, Blue Jackets měli blíže k vítězství už v základní části, ale Canadiens srovnali v předposlední minutě. Prsty v tom měl i Tomáš Plekanec, který gólový útok založil od branky Canadiens. V nájezdech se pak prosadil pouze hostující útočník Rick Nash.

Hokejisté Colorada utrpěli debakl ve Vancouveru 0:6. V prvních dvou třetinách inkasovali shodně po jednom gólu, v poslední části je soupeř zasypal dalšími čtyřmi během necelých pěti minut. Pátý hattrick v NHL zaznamenal Daniel Sedin, dvěma zásahy se přidal Jannik Hansen.

První výhry v roli trenéra na lavičce Anaheimu dosáhl Bruce Boudreau, neboť jeho svěřenci zdolali doma Los Angeles 3:2. Rozhodující gól dal v poslední minutě Bobby Ryan, autor dvou branek. "Neznamená to výhru Stanley Cupu, ale je to opravdu dobrý pocit. Jsem rád hlavně za hráče, protože jsem je viděl smát se," řekl Boudreau.

Radost hokejistů Anaheimu
zdroj: AP autor: Alex Gallardo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články