Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sparta udržela první místo, Budějovice přehrály mistra

Praha - Sparta nadále vévodí extralize, v rámci devětadvacátého kola vyhrála v Liberci 2:1 po prodloužení. Litvínov bral v televizním utkání tři body z Vítkovic po výhře 4:2. Dramatický a vyrovnaný zápas rozhodla až poslední třetina, ve které se Severočeši dvakrát trefili a vyhráli 4:2. České Budějovice vyzrály na mistra z Třince. Po první třetině vedly jasně 3:0, nakonec se však musely o výsledek strachovat, Oceláři však stihli pouze snížit na 2:3. Famozním závěrem se prezentoval Zlín, který ještě čtyři minuty před koncem remizoval s hostujícím Kladnem, stihl ale do konce zápasu přidat čtyři góly a vyhrál 6:4. Utkání v Brně dospělo až k samostatným nájezdům, po výhře 5:4 se radovali Plzeňané.

Jakub Kovář a Peter Mikuš
zdroj: ČTK autor: David Veis

Vítkovice - Litvínov 2:4

Bodová sklizeň litvínovských hokejistů pod staronovým hlavním trenérem Jiřím Kučerou pokračuje. Severočeši vyhráli na horkém vítkovickém ledě 4:2 a ukončili tak sérii šesti výher Ostravanů v domácím prostředí. Hosté rozhodli dvěma góly Vojtěcha Kubinčáka s Martinem Jenáčkem v třetí části a po čtyřech nezdarech si proti Vítkovicím připsali vítězství.

Reportáž a ohlasy z utkání

HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 2:4 (2:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Pohl (J. Káňa), 14. J. Káňa (Burger, Kudělka) - 1. V. Hübl (F. Lukeš), 14. Trávníček (Hanzl, Kubát), 44. Kubinčák (F. Lukeš), 57. Jenáček (Jareš). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3490.

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Litvínov navázal na dva poslední zápasy v Karlových Varech a proti Českým Budějovicím a je vidět, že mu ta trenérská změna prospěla. Vrátil se ke hře, která ho zdobila v úvodu sezony. V ofenzívě byl nebezpečný vždycky, dnes mě ale překvapilo především to, jakým způsobem utkání odehrál směrem dozadu. I přesto to nic nemění na skutečnosti, že naše hra dneska nebyla dobrá."

Jiří Kučera (Litvínov): "Jsem strašně šťastný, že jsme ve Vítkovicích dokázali vyhrát. Je to hlavně zásluha brankáře Fraňka, který chytal výborně. Ale musím pochválit celý tým, který dnes hrál opravdu obětavě a disciplinovaně. Jsem rád, že se nám podařilo vyhnout zbytečným vyloučením."

Zlín - Kladno 6:4

Hokejisté Zlína porazili ve 29. kola extraligy Kladno 6:4 a Rytíře zdolali v sezoně na třetí pokus poprvé. Dvěma góly se druhé výhře Beranů z posledních pěti utkání podíleli Pavel Kubiš a Petr Leška, který se stal 60. členem Klubu hokejových střelců s 250 góly v součtu v nejvyšší soutěži a české reprezentaci. Kladno prohrálo venku popáté za sebou, když po nepříznivém stavu 2:4 v 57. minutě vyrovnalo na 4:4, ale za 16 vteřin inkasovalo po trefě Tomáše Sýkory.

Reportáž a ohlasy z utkání

PSG Zlín - Rytíři Kladno 6:4 (2:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. Kubiš (O. Veselý, Tesařík), 8. Leška (Hamrlík), 30. Kubiš (Holík), 43. O. Veselý (Holík), 57. T. Sýkora (Ondráček, Köhler), 58. Leška (Důras, Čajánek) - 4. Patera (Kalla, Majeský), 13. Hovorka z trestného střílení, 51. Kalla (Dragoun, Hovorka), 57. M. Látal (Knotek). Rozhodčí: Husička, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3502.

Rostislav Vlach (Zlín): "Očekávali jsme těžký zápas i podle výsledků Kladna, které předtím porazilo Spartu a vyhrálo i v předchozích utkáních. Kladno hrálo výborně hlavně v ofenzivě. Z naší strany by nemělo docházet k tomu, že jsme vedli sedm minut před koncem 4:2 a nechali jsme si dát dva góly. To pramenilo ze špatné obranné hry. Na druhou stranu jsme rádi, že hráči zápas nepoložili a dokázali vývoj otočit, i když při nás hodně stálo štěstí. I to ale k hokeji patří."

Jiří Kopecký (Kladno): "Lomcuje se mnou vztek, i když uznávám, že po celý zápas byl Zlín o trochu lepší. Tři a půl minuty před koncem se nám ze stavu 2:4 podařilo vyrovnat na 4:4. Místo abychom byli psychicky na koni, šli do prodloužení a získali aspoň nějaký bod, tak jsme to promarnili a za 32 vteřin si nechali dát dva góly. Jeden jsme si kopli sami a druhý byl po pěkné akci Zlína. Tohle by se nám nemělo stávat a je těžké takový průběh zápasu nějak hodnotit."


České Budějovice - Třinec 3:2

Hokejisté Českých Budějovic zdolali ve 29. kole extraligy mistrovský Třinec 3:2 a vyhrály ve vzájemném zápase s Oceláři počtvrté za sebou. Mountfield rozhodl už v úvodní třetině, kterou ovládl díky gólů Františka Ptáčka, Lukáše Květoně a Milana Gulaše 3:0, a přes závěrečný finiš Třince popáté za sebou vyhrál. Trefy Tomáše Klimenty a Davida Kvetoně k bodovému zisku nevedly.

Reportáž a ohlasy z utkání

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Ptáček, 9. L. Květoň (Kotalík), 14. Gulaš (Kotalík, L. Květoň) - 47. Klimenta (Peterek, Hrabal), 54. D. Květoň. Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Jindra, Kis. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3754.

František Výborný (České Budějovice): "První třetina byla z naší strany hodně dobrá, soupeře jsme k ničemu nepustili. Potřebovali jsme dát ještě čtvrtý gól, ale to se nám nepovedlo. Do šancí se naopak dostával soupeř a po jeho prvním gólu někteří naši hráči znejistěli. Jsme rádi, že jsme to nakonec zvládli."

Pavel Marek (Třinec): "Počítali jsme s úvodním náporem Budějovic, ale první třetinu jsme bohužel odehráli špatně. Soupeř vedl o tři góly a my jsme se do zápasu postupně vraceli. Ve třetí třetině už to bylo podle našich představ, ale bylo už trochu pozdě, takový zápas se těžko otáčí."

Brno - Plzeň 4:5 SN

Hokejisté Komety Brno prohráli na domácím ledě ve 29. kole extraligy s Plzní po samostatných nájezdech 4:5. Po půlhodině Kometa vedla už 4:1, slibný náskok však neudržela. Ve druhé polovině zápasu se více prosazovala důraznější a přesněji kombinující Plzeň, které výrazně pomohl k vyrovnání dvěma góly Jan Kovář. Rozhodující nájezd proměnil Radek Duda.

Reportáž a ohlasy z utkání

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 4:5 po sam. nájezdech (2:1, 2:1, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Žižka (T. Pospíšil, Jakub Svoboda), 12. L. Čermák, 29. H. Zohorna (Žižka), 30. Petrovický (Balej, Holec) - 20. Vlasák (Martin Straka), 38. Jan Kovář (Havíř, Duda), 42. Jan Kovář (Havíř, Duda), 57. Marušák (Kinrade), rozh. nájezd Duda. Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. Diváci: 6324.

Zdeněk Venera (Brno): "Máme už po několikáté jen bod ze zápasu, který jsme měli rozehraný na tříbodové vítězství. Plzeň hrála výborně přesilovky. Při rozhodujícím gólu využila naši chybu, kdy jsme neobsadili najíždějícího hráče. Za stavu 4:4 jsme měli dvě šance, které jsme nevyužili. Rozhodl jeden nájezd. Máme bohužel pouze jeden bod. Musíme se s tím nějak vypořádat."

Michal Straka (Plzeň): "Dnes jsme ukázali velkou morálku. Dotahovali jsme tříbrankové manko. Nezačali jsme úplně dobře, neboť jsme propadávali ve středním pásmu a byli často vylučovaní. Do třetí třetiny jsme stáhli na tři útoku a v závěru už hráli jen na dva útoky. Vyplatilo se nám to, dvou bodů si velmi vážíme, neboť jsme je v předcházejících zápasech ztratili. Kaberle byl po přestávce zaviněné zraněním natěšený na zápas. Myslel si, že dá při nájezdech gól, který by byl odměnou za jeho čekání. Nepodařilo se mu to."

Liberec - Sparta 1:2 P

Hokejisté Sparty zvítězili ve 29. kole extraligy v Liberci 2:1 v prodloužení. Domácí ztrátu dorovnal Petr Nedvěd, ale o výhře Pražanů pod Ještědem po čtyřech letech rozhodl v čase 64:26 Yorick Treille. Sparta díky jeho gólu zůstala v čele tabulky.

Reportáž a ohlasy z utkání

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 1:2 v prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 52. P. Nedvěd (L. Krejčík) - 5. Ton, 65. Y. Treille (Foster, Sersen). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 4646.

Filip Pešán (Liberec): "Obě mužstva hrála s plným nasazením, ale my jsme tahali celý zápas za ten trošku kratší konec. I když jsme měli docela hodně šancí, tak jsme je neproměnili, Pöpperle v bráně Sparty byl skoro nepřekonatelný, to byl velký činitel. Z naší strany jsme hlavně rádi, že Petr Nedvěd přežil utkání a že jsme uhráli alespoň bod. Bojovali jsme až do konce a škoda toho gólu v prodloužení, ale myslím, že výhra Sparty v prodloužení je dnes zasloužená."

Patrik Martinec (Sparta): "Viděli jsme kvalitní utkání. Liberec hraje doma velmi dobře a i proto my si dvou bodů odsud velice vážíme, i když je pravda, že jsme sahali po třech. Bohužel se nám nepodařilo odskočit na vedení 2:0, trefili jsme tam i spojnici a Liberec z protiútoku díky Petru Nedvědovi vyrovnal."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články