Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia udolala Boleslav, dvakrát se trefil Alinč

Praha - Hokejisté Slavie porazili v předehrávce 29. kola extraligy Mladou Boleslav 4:3. Poslednímu týmu tabulky tak odskočili na pětibodový rozdíl. Pražané měli dvakrát v utkání dvoubrankový náskok, ale jejich vítězství nakonec zařídil za vyrovnaného stavu 3:3 na začátku 53. minuty v přesilovce svým druhým gólem v utkání útočník Jan Alinč.

Miroslav Kopřiva slaví výhru Slavie
zdroj: ČTK autor: Roman Vondruš

Domácí Kolařík nejprve převzal dres s číslem 800 na zádech symbolizující počet utkání v nejvyšší soutěži, jenž zkušený bek Slavie právě dnes zaokrouhlil, a poté už začal lítý boj týmů ze dna tabulky. První velkou možností otevřít skóre pohrdl v přesilovce po Alinčově přihrávce Svoboda. V polovině 11. minuty ale Kůrka vybojoval u hrazení kotouč, v útočném pásmu našel parádní křížnou přihrávkou Alinče a tomu k úvodnímu gólu zápasu stačilo nastavit hůl.

Poté v signalizované výhodě vychytal hostující gólman Hübl Vondrku a další velkou šanci spálil Svoboda, kterého hledal střílenou přihrávkou Roth. Zatímco během první třetiny si Kopřiva v domácí brance příliš nezachytal, v té druhé byl výrazně zaměstnanějším z obou gólmanů, ale hosté přesto stále tahali za kratší konec provazu. Ve 24. minutě měli už dvoubrankové manko, když se při hře čtyř proti čtyřem snažil po objetí branky zakončit Kalus, jeho pokus i bekhendovou Vašíčkovu dorážku sice ještě Hübl pokryl, ale Sklenářovi už stačilo trefit mezi tyče.

V začínající 28. minutě však byl Bruslařský klub zpět ve hře, když s přispěním Šulcovy teče snížil v přesilovce Balaštík. Hosté ožili; jako kdyby během úvodní části vybruslili únavu, zapomněli na to, že hrají třetí zápas ve čtyřech dnech a byli v těchto fázích aktivnějším mužstvem. Slávisté ale ve 38. minutě znovu udeřili při hře se čtyřmi hráči v poli na obou stranách - Roth našel osamoceného Duška a ten zacílil přesně do horního růžku. Vzápětí ale hráli hosté 50 vteřin pět na tři a Balaštík podruhé v utkání se štěstím překonal Kopřivu.Před druhou přestávkou ještě zpestřila duel bitka, v níž domácí junior Krejčík skolil Mikulíka.

V nástupu do třetí dvacetiminutovky se hosté dočkali velmi kuriózního vyrovnání, když Kuboš přihrál Vašíčkovi a puk skončil za Kopřivou. Gól byl připsán Vrbatovi. Kopřiva poté musel řešit i kvůli dvěma po sobě jdoucím oslabením několik ošemetných situací, ale úplný zvrat ve vývoji skóre nepřipustil. Slavia poté přežila necelou minutu ve třech proti čtyřem. I díky tomu mohl bekhendovou tečí Kadlecovy přihrávky vrátit při přesilovce vedení na stranu domácích Alinč. V závěru jeli Tomica s Růžičkou dva na jednoho, Tomica zakončil sám, ale pojistku nepřidal. Přes 40 vteřin před závěrečnou sirénou to hosté zkusili bez gólmana v šesti, ale na další vyrovnání stavu již nedosáhli.

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Alinč (Kůrka, Vondrka), 24. Sklenář (Vašíček, Kalus), 38. Dušek (Roth, Krenželok), 53. Alinč (Kadlec, Vondrka) - 28. Balaštík (Podkonický, Žabka), 39. Balaštík (Vrbata, Žabka), 43. Vrbata. Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 11:13, navíc Bahenský a Podkonický (oba Mladá Boleslav) oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 2235.

Jiří Čelanský (Slavia): "Čekali jsme těžké utkání, i proto, že jsme dlouho nehráli. Myslím, že to na nás bylo hodně znát. První třetinu jsme dostali Boleslav pod tlak a šli jsme do vedení, pak jsme znovu skórovali ve druhé třetině, ale pustili jsme Boleslav do hry častými vyloučeními. Dali jsme si pak vlastní gól a báli se o výsledek, ale naštěstí jsme proměnili přesilovku a vyhráli. Snad nás toto utkání někam posune, protože po psychické stránce to nebyl jednoduchý zápas."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "V první třetině se Slavia ujala zaslouženě vedení po naší chybě ve středním pásmu. Potom využila přesilovku, vedla 2:0, ale my jsme se dostali do zápasu. Ztroskotali jsme tam na dobře chytajícím Kopřivovi. Ve třetí třetině za nás domácí vyrovnali na 3:3, což jsme brali všemi deseti, protože jsme tady chtěli udělat nějaký bod. Bohužel v půlce třetí třetiny Slavia využila přesilovou hru a pak už si to i přes naší snahu a power play v závěrečné minutě pohlídala. Mysleli jsme si, že si jako nadílku odvezeme nějaký bod, ale nevezeme žádný."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články