Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kouč Říha s Petrohradem potupil svůj bývalý tým deseti góly

Moskva - Trenér Miloš Říha oslavil s hokejisty Petrohradu nejvyšší vítězství v sezoně a navíc se mu to povedlo proti bývalému zaměstnavateli. Jeho svěřenci dnes deklasovali Spartak Moskva 10:2 a vyhoupli se do čela Kontinentální ligy. Gólem a dvěma asistencemi ke kanonádě SKA přispěl útočník Petr Průcha. Říha loni v říjnu na střídačce Spartaku skončil kvůli špatným výsledkům už po třech měsících a moskevskému klubu se nedaří ani v současné době. V minulém utkání sice po příchodu dočasného kouče Františka Hossy zastavil sérii šesti porážek, ale v Petrohradu si uřízl ostudu.

Ilustrační foto

Dlouho to přitom nevypadalo, že by měl Spartak odjet s výpraskem. V 11. minutě naopak inkasoval jako první domácí gólman Jakub Štěpánek. Průcha ještě do první přestávky vyrovnal a ve druhé třetině Petrohrad skóre otočil. Gólová smršť se strhla v poslední části, kdy se domácí trefili sedmkrát. Osmkrát kapituloval Ivan Kasutin, zbylé dvě branky už obdržel střídající Sergej Borisov. V sobotu několik hráčů Petrohradu domlouvalo fanouškům, aby přestali s útoky na kouče Říhu, kterému příznivci vyčítají právě působení u mužstva nenáviděného Spartaku. Dnes hokejisté pomohli českému kouči vylepšit renomé i na ledě.

Jakub Petružálek rozhodl o výhře Chabarovsku 2:1 v prodloužení nad Novosibirskem. Bývalý lídr kanadského bodování KHL dal vítězný gól v 64. minutě, kdy využil přesilovou hru. Skóre zápasu otevřel další český útočník Martin Růžička svou druhou brankou v soutěži, do které naskočil po zranění ramena až v listopadu. Na Růžičkův gól z první třetiny odpověděl Novosibirsk až v 52. minutě zásluhou Alexandra Suglobova, jenž překonal Jána Lašáka, který čelil v zápase jen 15 střelám.

Petružálek se díky čtrnáctému zásahu v sezoně posunul na dělené druhé místo v kanadském bodování i mezi střelci. Na kontě má 32 bodů z 30 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články