Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jágr se vrátil do hry, pomohl Philadelphii k výhře

New York - Český útočník Jaromír Jágr se po potížích s třísly vrátil v pátek do sestavy Philadelphie. Týmu hned pomohl dvěma góly a asistencí k výhře v Anaheimu 4:3 v prodloužení. Flyers už přitom prohrávali na ledě soupeře, na jehož trenérské lavičce debutoval Bruce Boudreau, o tři branky. Pak ale zavelel k obratu aktivní Jágr, třetí hvězda zápasu. Nejdříve dal první dvě trefy týmu, poté se podílel na vyrovnávací brance. V prodloužení rozhodl o výhře Flyers Claude Giroux.

Ilustrační foto

Český útočník při svém předchozím startu, kdy si obnovil zranění třísel, připustil, že návrat po zranění uspěchal. Vynechal další tři utkání, tentokrát na něm ale žádné zdravotní problémy nebyly znát. Hrál s obrovskou chutí a připsal si deset střel na branku. "Cítil jsem se postupem času lépe a lépe. Ale měl jsem tam střídání, kdy jsem si myslel, že se půjdu vyzvracet," prohlásil Jágr. První gól dal v závěru prostřední třetiny po teči střely Kimma Timomena, druhý zásah přidal ranou z pravého kruhu při dvojnásobné přesilovce. Tři minuty před koncem základní hrací doby pak z jeho práce za brankou těžil Scott Hartnell. 

Podle Girouxe měl Jágr prsty i ve vítězném gólu v prodloužení, neboť brankář Jonas Hiller čekal přihrávku na českého útočníka, a tak mohl střílet do značně odkryté branky. Naopak do žertu nebylo domácím. Ztratili utkání, navíc doplatili na nedisciplinovanost kapitána Ryana Getzlafa, který v prodloužení dostal menší trest za faul na Jakuba Voráčka, k tomu si ale vysloužil další dvě minuty za řeči. A právě tuto možnost Flyers využili. 

"Tohle už se nebude opakovat. Týmu to ublížilo, prohru beru na sebe. Řekl jsem rozhodčím hodně špatných slov, protože v této fázi utkání mi trest připadal přísný. Ale je mi líto, co jsem provedl, už se to nebude opakovat," dodal Getzlaf. Pokazil tím Boudreauův trenérský debut na lavičce Ducks, kouč byl ale spokojený s energií a nasazením, které mužstvo vložilo do zápasu.

Obránce Kindl zase přispěl k vítězství Detroitu

Český obránce Jakub Kindl vstřelil premiérový gól sezony, kterým přispěl k vítězství Detroitu 4:1 v Buffalu. Red Wings si připsali sedmou výhru za sebou zejména díky povedené úvodní třetině, v níž zlomili bezbrankový stav třemi zásahy. První z nich dal zrovna čtyřiadvacetiletý rodák ze Šumperka, když jeho nahození od modré čáry propadlo až do branky. "V první třetině nám ukázali, jak hrají špičkové týmy v NHL. Musíme si daleko lépe počínat při hře s pukem. Jakmile ho Detroit má, umí s ním chytře naložit," uvedl obránce Sabres Robyn Regehr. 

Hokejisté Edmontonu rozhodli pětibrankovou smrští v poslední třetině o výhře 6:3 nad Columbusem. Tři góly vstřelil Ryan Jones, trefili se i čeští hráči Ladislav Šmíd a Aleš Hemský, který navíc zaznamenal asistenci. Jones zároveň ocenil nesobeckou hru kapitána Shawna Horcoffa, který mu umožnil dát třetí gól, přestože mohl při hře hostů bez brankáře sám skórovat. Horcoff se podílel i na trefě Hemského. Přihrávkou uvolnil českého útočníka, který se následně prosadil šikovnou bekhendovou kličkou. Gólový apetit má i Šmíd: před týdnem ukončil téměř dvouletý brankový půst, nyní přidal další zásah. 

Čeští hráči se podíleli i na vítězství Colorada, které doma porazilo St. Louis 3:2 po samostatných nájezdech. Mužstvo Avalanche v utkání dvakrát dotahovalo soupeřův jednobrankový náskok. V prvním případě srovnal Milan Hejduk, který se uvolnil před brankou a zužitkoval šikovnou přihrávku Ryana O˙Reillyho. Obránce Jan Hejda pak stál u zrodu vyrovnávací branky, kterou dal O˙Reilly, hlavní hrdina zápasu, neboť byl i jediným úspěšným střelcem v penaltovém rozstřelu.

Výsledky NHL

Minnesota - New Jersey 4:2 (3:2, 0:0, 1:0) Branky: 7. a 57. Brodziak, 4. Heatley, 9. Wellman - 3. Parise, 14. Kovalčuk. Střely na branku: 16:31. Diváci: 17.310.

Chicago - NY Islanders 5:4 po sam. nájezdech (1:2, 2:0, 1:2 - 0:0) Branky: 39. a rozh. nájezd Toews, 11. Brunette, 27. Smith (Frolík), 46. Sharp - 5. Okposo, 15. Moulson, 41. Parenteau. 49. Niederreiter. Střely na branku: 36:41. Diváci: 21.463.

Colorado - St. Louis 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0) Branky: 50. a rozh. nájezd O˙Reilly (Hejda), 14. Hejduk - 9. Shattenkirk, 26. Berglund. Střely na branku: 35:37. Diváci: 15.966.

Edmonton - Columbus 6:3 (1:1, 0:1, 5:1) Branky: 42., 49. a 60. R. Jones (na třetí Hemský), 1. Eberle, 47. Šmíd, 56. Hemský - 31. a 51. Dorsett, 19. Letestu. Střely na branku: 34:39. Diváci: 16.839.

Anaheim - Philadelphia 3:4 v prodl. (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1) Branky: 9. Cogliano, 11. Selänne, 27. Gordon - 36. a 45. Jágr, 57. Hartnell (Jágr), 64. C. Giroux. Střely na branku: 22:47. Diváci: 15.975.

Buffalo - Detroit 1:4 (0:3, 0:0, 1:1) Branky: 54. Hecht - 9. Kindl, 14. Franzén, 15. Filppula, 59. Dacjuk. Střely na branku: 28:36. Diváci: 18.690.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články