Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Budějovice doma udolaly poslední Boleslav, zvítězily i Vítkovice

Praha – Poslední Mladá Boleslav se chtěla přiblížit Karlovým Varům a v Českých Budějovicích bodovat. Především v prvních dvou třetinách byli boleslavští lepší a častěji stříleli. Přesto Budějovicím nakonec podlehli 3:2 a na budějovickém ledě tak prohráli již pošesté v řadě. Vítkovice díky brance vsítěné minutu před koncem hrací doby porazily Pardubice 4:3. Liberec na vlastním ledě nestačil na Třinec a zůstává druhý za Spartou.

Rostislav Martynek proti Zbyňku Hrdel z Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Veis David

Vítkovice - Pardubice

Hokejisté Vítkovic porazili ve 27. kole extraligy Pardubice těsně 4:3. V dramatickém duelu plném zvratů sahali Východočeši po bodovém zisku i přesto, že v jeho průběhu prohrávali již 1:3, ale při remízovém stavu rozhodl deset vteřin před koncem domácí útočník Jan Káňa.

Skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou. Při nástupu do třetí třetiny vedli domácí 3:2 a byli do té doby lepším týmem. Když ale 38 vteřin po začátku třetího dějství srovnal Bartek z dorážky na 3:3, vypadalo to na obrat. Pardubice převzaly iniciativu a po velkou část poslední dvacetiminutovky měly herní převahu. Ovšem v jediné velké šanci, kterou si vypracovali, uspěl brankář Málek. To že puk nepřekročil po Starého střele brankovou čáru, musel potvrdit videorozhodčí.

Když už vše směřovalo do prodloužení, přišla velká chvíle Jana Káni. Puk zavezl do pásma Burger a po jeho přihrávce se před Růžičkovým brankovištěm strhla přetlačovaná. Vyhráli ji Szturc s Káňou, který se deset vteřin před koncem jako poslední dotkl puku před tím, než doklouzal za brankovou čáru. 

SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ

Vítkovice - Pardubice 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) Branky a nahrávky: 10. Klimek, 18. J. Káňa (Burger, Šedivý), 33. Kudělka (Šedivý), 60. J. Káňa - 8. Buchtele (Kousal, Sičák), 38. Sičák (Zohorna, Radil), 41. Bartek (Starý). Rozhodčí: Hradil, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. Diváci: 4071.

Zdeněk Moták (Vítkovice): "První dvě třetiny jsme byli o slzu lepší, po vyrovnávacím gólu na 3:3 jsme se dostali pod tlak. Poslední dvě minuty nás soupeř hodně tlačil a bylo vidět, že jsme už hodně unavení. Nakonec se nám podařil jeden protiútok a byl z toho gól. Tři body jsou pro nás výborné."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Utkání se nám hodnotí hůře. Za dnešní výkon jsme si bod zasloužili. Bohužel deset vteřin před koncem jsme o něj přišli. O to větší škoda, že jsme jen chvíli předtím neproměnili velkou šanci. Jsme velice, velice smutní."

České Budějovice – Mladá Boleslav

Hokejisté Českých Budějovic udolali Mladou Boleslav 3:2. Vítězný gól vstřelil útočník Pavel Kašpařík. Jihočeši vyhráli doma počtvrté za sebou a upevnili si průběžné třetí místo v tabulce, v níž stíhají vedoucí Spartu a Liberec. Na Pražany ztrácí už jen tři body.

Od začátku zápasu poslední Boleslav překvapivě lepším týmem, domácí se hlavně bránili. Přesto šli po Gulašově brance na konci první třetiny do vedení. Mladoboleslavští dokázali po sérii šancí v druhém dějství stav zápasu srovnat, ale za půldruhé minuty vrátil Budějovicím náskok veterán Ptáček. Dvougólový náskok svým gólem Jihočechům zajistil Kašpařík. Balaštík sice dokázal při hře bez brankáře ještě snížit, to ale bylo ze strany boleslavských vše. K vyrovnání měl sice blízko Hrdel, ale stav už se nezměnil.

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Gulaš (Kotalík), 28. Ptáček (Kotalík, Gulaš), 53. Kašpařík (Martynek) - 26. Tomas (Hay, Balaštík), 59. Balaštík (Mikulík). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 3556.

František Výborný (České Budějovice): "Báli jsme se, že hráči podcení boleslavský tým. A bohužel to měli v hlavách celých 60 minut. V prostřední části nás soupeř přestřílel poměrem 20:6 a museli jsme hráčům říct, že je to ostuda. Za body jsme ale rádi."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Mužstvo podalo vyrovnaný a cílevědomý výkon. Byl to nejlepší zápas, který pod mým vedením zatím sehrálo. Ve druhé třetině jsme bohužel neproměnili šance, měli jsme dát jeden, nebo dva góly. Cíl získat alespoň bod jsme nesplnili, ale z předvedené hry rozhodně nejsme zklamaní." 

Liberec - Třinec

Hokejisté Liberce prohráli s úřadujícími mistry z Třince 1:4 a skončila tak jejich série dvanácti vítězství v domácí hale za sebou. Dosud jediný duel ztratili pod Ještědem v této sezoně hned v jejím úvodu, když 22. září nestačili na druhého z finalistů minulého ročníku Vítkovice.

Severočeši se mohli v případě vítězství posunout před vedoucí Spartu. O to že Liberec prozatím zůstane na druhém místě extraligové tabulky se zasloužil především dvougólový střelec dnešního večere Tomáš Klimenta, který v týmu Ocelářů hostuje do konce ledna právě z Liberce. 

Stav zápasu byl dlouho nerozhodný. Hosté se k rozhodujícímu dvougólovému náskoku propracoval až ve třetí třetině. Bílí Tygři stupňovali v závěru tlak a rozhodli se čtyři minuty před koncem základní hrací doby odvolat při přesilové hře brankáře. Jejich snaha ale ke gólu nevedla. Místo toho zaúřadovali naposledy hosté, když se prosadil do prázdné branky znovu Klimenta. Ke konci si to ještě v pěstním souboji rozdali Štich a Rufer a shodně inkasovali trest do konce zápasu.

SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//ivysilani/10120914283-buly-hokej-zive/211471290130074-hc-mountfield-bk-mlada-boleslav/obsah/180715-vitkovice-steel-pardubice/)

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 21. Čakajík (Výtisk, Kudrna) - 7. Zíb (D. Květoň, M. Hořava), 42. Klimenta (Peterek), 50. D. Květoň (Hrabal), 59. Klimenta (Bonk, Orsava). Rozhodčí: Šindler, Gofman (Rus.) - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6, navíc Štich - Rufer oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4470

Jiří Kalous (Liberec): "První třetina se nám moc nepovedla, pak jsme ale srovnali krok. Ve druhé jsme měli spoustu brankových příležitostí a zápas mohl dopadnout jinak. V závěrečné části jsme inkasovali laciné branky, což bylo rozhodující. Výsledek se pak už těžko otáčel. Odehráli jsme dnes ale slušné utkání."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "My jsme šli do utkání s tím, že ho nechceme prohrát. V Liberci se nám v minulosti dařilo. Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně a vstup do něho byl dobrý. Druhá třetina byla z naší strany špatná a můžeme být rádi, že jsme to udrželi. Nakonec rozhodla jedna branka." 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články