Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Krejčí režíroval výhru Bostonu nad Torontem

New York - Český hokejista David Krejčí přispěl ve středečním utkání NHL gólem a dvěma asistencemi k vítězství Bostonu 6:3 v Torontu a stal se první hvězdou zápasu. Pětadvacetiletý útočník se nejprve zapsal do střelecké listiny po dorážce pokusu Nathana Hortona a dostal Bruins do vedení 2:1. Poté připravil góly pro Zdena Cháru a Milana Lucice, jenž v utkání skóroval dvakrát.

Radost hokejistů Bostonu
zdroj: ČTK/AP

Obhájce trofeje výhrou uzavřel perfektní měsíc, v němž získal 25 z možných 26 bodů, přičemž jediný bod ztratil za prohru s Detroitem v nájezdech. Neprohrál ale ani jednou v základní hrací době, což se naposledy v NHL povedlo týmu San Jose v březnu 2008. Bruins v klubové historii stejný kousek předvedli v roce 1969.

"Byl to opravdu skvělý měsíc. Hráli jsme skvěle, zažili jsme i dost legrace mimo led. Je to úžasná zkušenost," uvedl Krejčí, ale zároveň varoval před možným uspokojením. "Sezona je strašně dlouhá. Zbývá odehrát ještě nějakých šedesát zápasů. Bude to ještě bitva. Musíme zapomenout na to, co se stalo, a připravit se na budoucnost," dodal Krejčí. Nejproduktivnější hráč posledního play-off v této sezoně zatím nastřádal jen 13 bodů v dvaceti zápasech. Z toho šest jich zaznamenal v zápasech právě proti Torontu; 5. listopadu měl při vítězství 7:0 rovněž bilanci 1+2.

Hejduk s Hejdou přispěli k vysoké výhře Colorada

Milan Hejduk a Jan Hejda se gólem podíleli na jednoznačné výhře Colorada 6:1 nad New Jersey. Oba se prosadili v úvodní třetině, v níž domácí získali tříbrankový náskok. Hejduk otevřel skóre střelou z levého kruhu, Hejda zvýšil na 3:0 ránou od modré čáry. "Byl to začátek, v jaký jsme doufali. Něco podobného se nám už nějakou dobu nepovedlo," podotkl Hejduk. Na druhé straně si trenér Peter DeBoer stěžoval na přístup svých svěřenců. "První třetinu jsme ještě byli v New Jersey. Nepřijeli jsme hrát hokej. A my nejsme dobrý tým, když si dovolíme zvolnit jen na chvíli, natož dvacet minut," zdůraznil.

Colorado - New Jersey
zdroj: ČTK/AP

Devils v prostředním dějství snížili, ale domácí je v poslední části dorazili dalšími třemi brankami. U čtvrté ještě asistoval Hejduk, který se stal nejlepším hráčem zápasu. Hejda byl třetí hvězdou utkání. "Byl to skvělý týmový výkon. Pevně doufám, že jsme schopni to zopakovat a udělat sérii výher," přál si kapitán týmu Hejduk.

Anaheim mění po vítězství trenéra

Kouči Anaheimu Randymu Carlyleovi nezachránilo místo na trenérské lavičce ani vítězství Ducks 4:1 nad Montrealem. Pětapadesátiletého kouče, který dovedl Anaheim v roce 2007 k zisku prvního Stanleyova poháru, nahradil dva dny po vyhazovu z Washingtonu Bruce Boudreau. Anaheim ukončil sérii sedmi proher a zvítězil teprve potřetí z posledních 19 utkání. Ani proti Montrealu nezačal nejlépe a hosté i díky asistenci Tomáše Plekance vedli 1:0. Domácí ale otočili výsledek a konečně se prosadili předpokládaní tahouni týmu, když Corey Perry i Ryan Getzlaf zaznamenali shodně jeden gól a dvě asistence.

Hokejisté Detroitu zaznamenali šestou výhru v řadě, když na svém ledě porazili Tampu Bay 4:2. U poslední trefy domácích si připsal asistenci český obránce Jakub Kindl, který zavezl kotouč z vlastního pásma do útočného a přihrál skórujícímu Darrenu Helmovi. "Ten gól nás dorazil. Další selhání v obraně, které vedlo ke gólu, to se nesmí stávat," podotkl hostující útočník Steven Stamkos.

Hokejisté Minnesoty dokázali v Edmontonu smazat dvoubrankové manko a nakonec zvítězili na ledě soupeře 3:2 po samostatných nájezdech. Hrdinou utkání byl Kyle Brodziak, bývalý hráč Oilers, který vstřelil vyrovnávací gól a v penaltovém rozstřelu rozhodl o výhře Wild. Minnesota, hrající bez zraněného Marka Židlického, se vítězstvím opět vyhoupla do čela soutěže.

Výsledky NHL

Toronto - Boston 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)

Branky: 8. Grabovskij, 27. Lupul, 46. Frattin -16. a56. Lucic (Krejčí), 24. Krejčí, 36. Chára (Krejčí), 44. Pouliot, 60. Marchand. Střely na branku: 37:40. Diváci: 19 643.

Detroit - Tampa Bay 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)

Branky: 5. Dacjuk, 12. Ericsson, 45. Holmström, 54. Helm (Kindl) -30. St. Louis, 40. Stamkos. Střely na branku: 35:23. Diváci: 20 066.

Colorado - New Jersey 6:1 (3:0, 0:1, 3:0)

Branky: 8. Hejduk, 15. Galiardi, 17. Hejda, 43. O'Reilly (Hejduk), 51. McClement, 58. Elliott - 32. Kovalčuk. Střely na branku: 25:19. Diváci: 14 251.

Anaheim - Montreal 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky: 20. Getzlaf, 27. Smith-Pelly, 43. Perry, 59. Hagman -4. A. Kosticyn (Plekanec). Střely na branku: 27:20. Diváci: 13 237.

Edmonton - Minnesota 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)

Branky: 10. Nugent-Hopkins, 26. Eberle -35. arozhodující sam. nájezd Brodziak, 32. Setoguchi. Střely na branku: 30:29. Diváci: 16 839.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články