Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Dva duely na hraně desítky - Vary hostí Litvínov, Rytíři jedou do Ronda

Praha - Líté boje na hraně první desítky čekají hokejisty klubů, které se představí ve dvou předehrávkách 27. kola extraligy. V podkrušnohorském derby vyzvou Karlovy Vary v domácím prostředí Litvínov, v Brně nastoupí dosud nejvýše postavený tým z celého kvarteta Kladno.

Nejvíce mohou poskočit vzhůru Západočeši z lázeňského města. Karlovy Vary jsou předposlední, ale v případě vítězství v základní hrací době vyšplhají nejen nad pražskou Slavii, ale také nad svého čtvrtečního soupeře. Karlovy Vary jako kdyby našly recept jak uspět v domácím prostředí a z posledních sedmi vystoupení před svými fanoušky odešly poraženy jen v souboji se Spartou. "Doufám, že to tak opravdu bude," řekl kouč Václav Baďouček. Sám hledí nahoru, než aby se ohlížel na to, jak blízko je stále Energie tabulkovému dnu. "Už před zápasem s Boleslaví jsem hráčům řekl, že to je sice možná zápas o poslední místo, ale ta první desítka je pořád blízko," zdůraznil Baďouček.

Litvínovští vyrukují na domácí s nově složeným realizačním týmem Jiří Kučera - Viktor Lukeš, který bude navíc zaštiťovat Jiří Šlégr. "Potřebovali bychom především začít sbírat body venku, protože těch sedm bodů ze 13 zápasů je hodně málo," poukázal Kučera na tristní bilanci. "Musíme se vyvarovat výpadků ve hře, které nás potkávají - naposledy v Pardubicích, kde jsme druhou třetinu prohráli 0:4," připomněl Kučera. Tým si prý musí dát pozor na začátek zápasu. "Když si ho pohlídáme a povede se nám dát i třeba nějaký náhodný a šťastný vedoucí gól, mohli bychom tu špatnou produktivitu z posledních zápasů zlomit a uspět," řekl Kučera.

Kometa Brno vydolovala z posledních čtyř zápasů pouze jediný bod. Brňané se navíc trápí střelecky - v úterý proti Zlínu vyšli podruhé v sezoně gólově naprázdno. Navíc po bitce v závěru zápasu přišli o útočníka Koreise, který dostal trest ve hře a proti Kladnu bude chybět. "Bohužel neproměňujeme šance, stále se trápíme i při přesilovkách," posteskl si kouč Zdeněk Venera. Proti Zlínu jeho svěřenci nehráli dobře. "V předcházejících třech zápasech na ledě soupeřů jsme se připravili o vítězství lacinými chybami. Poslední čtyři zápasy jsme prohráli vždy o gól. Chybí nám štěstí. Snad se už obrátí i k nám," přál si Venera.

Kladno pravidelně střídá už tucet zápasů výhry s porážkami. "Už je to úsměvné. Snad dodržíme ten trend i tentokrát, kdy nás na té křivce čeká směr 'nahoru'," řekl s nadsázkou asistent trenéra Jiří Kopecký. "Samozřejmě bychom rádi udělali nějakou vítěznou sérii, ale upřímně řečeno - být to takhle do konce sezony, budeme spokojení," dodal Kopecký. V Brně očekává s ohledem na poslední výsledky domácích o to těžší utkání. "Kometa bude chtít ukončit sérii čtyř porážek, ale u nás také není po včerejší porážce v Českých Budějovicích zrovna moc veselo," připustil Kopecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články