Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Karlovarský bek Nosek si vychutnal svůj druhý hattrick

Karlovy Vary – Karlovarský obránce David Nosek dokázal podruhé v kariéře vstřelit v hokejové extralize hattrick. Poprvé se to povedlo juniorskému mistru světa z Moskvy z roku 2001 ještě v dresu Zlína v lednu 2009 při výhře 3:2 po samostatných nájezdech nad Znojmem. V úterý se třemi góly podílel na vysokém vítězství předposlední Energie nad poslední Mladou Boleslaví 6:0.

David Nosek
zdroj: ČT24

"Jsem nesmírně šťastný, že se mi hattrick podařil, jelikož vstřelení tří branek v jednom zápase se podaří málokdy, natož u obránce. Jsem rád, že se mi to povedlo už podruhé," řekl novinářům po utkání Nosek, který ve všech třech případech skóroval v přesilových hrách. "Přálo mi i štěstí, na rozdíl od předešlých utkání."

"Máme několik variant přesilovky, teď to vyšlo zrovna na mě. Kluci tam odstavili některé hráče, takže se mi podařilo dostat se hlouběji do třetiny. Využil jsem to a podařilo se mi to trefit," komentoval svou trefu v první třetině Nosek. "Má dobrou střelu, trefil se přímo do víka, ale já musím takové střely chytat," opáčil slovenský gólman Mladé Boleslavi Michal Valent.

Třicetiletého Noska především těšilo, že jeho tým unikl na rozdíl čtyř bodů soupeři ze dna, který má ještě oproti Energii zápas k dobru. "Zápas byl velmi důležitý, povedl se nám a Boleslavi jsme bodově odskočili. Jsme hrozně rádi, že se nám podařilo využít přesilovky, hlavně ty pět na tři. To nás uklidnilo, Boleslavi jsme gólově odskočili, což nám psychicky pomohlo," přemítal hrdina utkání.

Nosek doufá, že vysoká výhra mužstvo nastartuje. "Mysleli jsme, že povedené zápasy před reprezentační přestávkou budou pro nás odrazovým můstkem, ale bohužel se tak nestalo. Je důležité, že před následujícím zápasem s Litvínovem jsme si zvedli sebevědomí, a doufám, že dnešní povedený výkon potvrdíme," doplnil Nosek. "Dnešní zápas byl sice důležitý, ale my potřebujeme sbírat body dále, sezona je dlouhá a zápas s Mladou Boleslaví určitě o ničem nerozhodl," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Davida Noska
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články