Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta se přiblížila vedoucímu Liberci, Třinec vyhrál v Pardubicích

Praha – Hokejisté Sparty zvítězili ve 24. extraligovém kole v Mladé Boleslavi 5:2. Pražané bodovali již poosmé za sebou a stáhli ztrátu na vedoucí Liberec na dva body. Vítkovice porazily na domácím ledě Zlín 3:1, a přerušili tak sérii tří proher ve vzájemných utkáních. Hokejisté Plzně porazili Kladno 4:1, čímž si připsali již páté vítězství nad Středočechy za sebou. Cenné vítězství z pardubického ledu 4:2 si odvážejí mistři z Třince. Hokejisté Karlových Varů porazili České Budějovice těsně 3:2. Západočeši díky zisku tří bodů poslali na předposlední místo pražskou Slavii.

Sparta vyhrála v Boleslavi 5:2

Diváci se na zápasu Mladé Boleslavi se Spartou ani nestačili usadit a hosté se už radovali ze vstřelené branky. Po 22 vteřinách se nejlépe před gólmanem Hüblem zorientoval Broš a poslal hosty do rychlého vedení. Domácím stačilo k vyrovnání 32 vteřin jejich první přesilové hry. Po vyhraném buly se kotouč v obranném pásmu Sparty dostal k Bahenskému a ten přesnou střelou do levého horního rohu branky nedal Pöpperlemu šanci. Radost z vyrovnání ovšem domácím trvala pouze pár vteřin, když se puk po lehkovážné hře Mladoboleslavských v okolí své branky dostal k Fosterovi a ten ho uklidil také do levého horního rohu, tentokrát ale za Hüblova záda.

Jak vstoupila Sparta do úvodní třetiny, vstoupila stejně i do té druhé. Tentokrát potřebovala k zakončení 67 vteřin a do třetice to byl levý horní růžek branky, který při tomto gólu vymetl po perfektní přihrávce Tona útočník Tenkrát nechytatelnou bombou z mezikruží. Domácí dál bojovali o dobrý výsledek, ale v druhé třetině jim ke vstřelení branky nepomohly ani dvě po sobě jdoucí početní výhody. Nebýt začátků třetin, hrála by Mladá Boleslav vyrovnanou partii nejen opticky, ale i výsledkově.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž a ohlasy z utkání Mladá Boleslav - Sparta

Závěrečná třetina začala opět vstřelenou brankou Sparty, která na ni v tomto případě potřebovala 44 vteřin. U modré se do kotouče opřel obránce Milam a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Úporná snaha domácího týmu nakonec slavila dílčí úspěch, když stačil svým důrazem v brankovišti necelé čtyři minuty před koncem vykřesat určitou naději útočník Stieler, jenž propasíroval kotouč za Pöpperleho záda. Domácí se tak nakonec mohli pokusit o další zkorigování výsledku minutu a půl dlouhou hrou bez gólmana, v které měli i šance, ale poslední slovo měl přesto útočník Ton, který sedm vteřin před koncem zpečetil do prázdné branky výhru Sparty.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Bahenský (Vrbata), 57. Stieler (Demel) - 1. Broš, 6. Foster (Y. Treille), 22. Tenkrát (Ton, Jan Hanzlík), 41. Milam (Sersen, I. Rachůnek), 60. Ton. Rozhodčí: Homola, Smitka - Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 3 080.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Proti takovému soupeři jsme udělali příliš mnoho chyb, které výrazně ovlivnily dnešní výsledek. Pokud jsme se do dobrých zakončení dostali, vychytal nás navíc soupeřův gólman, který dnes předvedl velmi kvalitní výkon."

Josef Jandač (Sparta Praha): "Zápas rozhodly vstupy do třetin, které se nám vydařily. Důležitá byla i rychlá branka, kterou jsme reagovali na vyrovnání domácího týmu. Po našem odskočení na rozdíl dvou branek jsme si už výsledek celkem hlídali a nepouštěli domácí do vyložených šancí. A ty, které přišly, pochytal náš výborný gólman."

Rychlý nástup pomohl Třinci dobýt Pardubice

Třinec do utkání vlétl a o jeho dvoubrankové vedení se záhy postarali Polanský a McGregor. Pardubičtí zůstali jako opaření a dlouho se nemohli vzpamatovat. Jenže ani hosté nezářili, a tak se v první třetině hrál hokej, který příliš nenadchl. V 11. minutě při vyloučení Lojka ujel pardubické obraně Kohn, ale s jeho nájezdem si gólman Růžička skvělým způsobem poradil. Domácí si pak postupně vytvořili územní převahu, Hamerlík byl mnohem zaměstnanější než jeho protějšek, ale kapituloval až v 19. minutě, když Zohornovu přihrávku perfektně přiklepl Radil za záda třineckého brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice - HC Oceláři Třinec

Také ve druhé třetině hra postrádala náboj a byla plná nepřesných přihrávek. Ve 37. minutě Koukalův únik skončil podle diváků faulem, ale sudí byli jiného názoru, a tak se pro úklid ledu, na který naházeli diváci perníky, chvíli nehrálo. Přerušení jako by vyvedlo Východočechy z tempa. Krátce po opětovném zahájení hry inkasovali třetí branku z hole Klimenty. Domácí vstřelili v 56. minutě kontaktní gól, a postarali se tak o dramatické závěrečné chvilky. Pardubice sevřely soupeře a téměř dvě minuty před koncem sáhly k power play, ale 12 vteřin před závěrečnou sirénou Hořava pojistil výhru Třince střelou do prázdné branky a oslavil tak návrat do extraligy gólovým zápisem.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Radil (Zohorna, Benák), 56. Starý (Kolář I) - 3. Polanský (Cartelli), 3. McGregor (Rufer, Ostřížek), 38. Klimenta (Hrabal),60. M. Hořava (Zíb). Rozhodčí: Blecha, Kalivoda - Barvíř, Bádal. Vyloučení: 3:6, navíc V. Kočí (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 7 685.

Hlasy trenérů po utkání:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Utkání jsme začali tak, jak se už pomalu stává u nás tradicí, přestože se na to připravujeme a řešíme to. Možná někdy i přemíra snahy a soustředění je na škodu věci. Začali jsme hrát za stavu 0:2, pak jsme do utkání dali to, co v utkáních minulých; tedy bojovnost, tlak do branky, střelbu. Bohužel jsme ale dnes neměli štěstí, abychom utkání alespoň srovnali."

Pavel Marek (Třinec): "Musím poděkovat našemu brankáři Hamerlíkovi, protože předvedl fantastický výkon a k tomu vítězství nás dotáhl. Dneska vyhrál celý tým, ale jednoznačně nás podržel brankář."

Vary přetlačily Jihočechy a poslaly Slavii na předposlední místo

Prakticky hned po příjezdu do Karlových Varů skočili na led hráči hostujícího Mountfieldu, jejichž autobus dorazil ke KV Aréně až hodinu před úvodním hvizdem. Hned ve druhé minutě hráli hosté svou první přesilovou hru, ale naopak příležitost ke skórování měl domácí Kumstát. Úvodní branku utkání vstřelil v 10. minutě Gründling, který nahodil puk od modré, a ten skončil v levém rohu Kovářovy branky. Ve druhé třetině hra upadla do průměru. Ve chvíli, kdy se pomalu zápas překlápěl do druhé poloviny, povedenou střelou z pravého křídla vyrovnal Červený.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž a ohlasy z utkání Karlovy Vary - České Budějovice

Ve 47. minutě překlopil misky vah na stranu Energie Dej, když zužitkoval nezištnou přihrávku Pecha a dotlačil kotouč za Kovářova záda. Po obdržené brance tlak Jihočechů narůstal. Pšurný a Mikuš si však na Mensatora nepřišli. Naopak se potřetí v utkání radovali domácí, kteří Jihočechům odskočili na dvoubrankový rozdíl. V přečíslení dva na jednoho se po přihrávce agilního Zuckera trefil v 53. minutě Skladaný. Mountfield ovšem nerezignoval. O čtyři minuty později snížil za pomoci levé tyče Mertl. Zástupcům jihočeské metropole se však vyrovnat nepodařilo ani při téměř dvě minuty trvající hře bez gólmana.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Gründling (Melenovský, Skladaný), 47. Dej (Pech, Zaťovič), 53. Skladaný (Zucker, Kupec) - 28. Červený (Sailer, Ptáček), 57.  Mertl (Kuchejda. Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2 855.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Ceníme si dnešního vítězství, jelikož jsme porazili soupeře, který má relativně nahráno a je v popředí tabulky. O to více si ceníme, že jsme to dnes ubojovali. Myslím, že jsme prokázali větší vůli po vítězství, které jsme obrovskou obětavostí uhájili."

Milan Kupka (České Budějovice): "Nám se poslední dobou po reprezentační přestávce nedaří. Naší hře chybí lehkost a přesnost. V neposlední řadě nás trápí koncovka. Když si již příležitosti vypracujeme, tak je neproměníme. Musíme na tom zapracovat a věřit tomu, že se vrátíme k té hře, kterou jsme produkovali před přestávkou."

Uzdravený Vlasák řídil výhru Plzně nad Kladnem

Plzeň šla v duelu s Kladnem do vedení, když na konci rychlé přesilovkové kombinace přesně zakončil mezi kruhy nekrytý Hanzlík. V 15. minutě však bylo po nenápadné akci vyrovnáno. Přečíslení tři na dva zakončil střelou zápěstím přesně do levého horního rohu Valský. V úvodu prostřední části se gólu dočkal Duda. V přesilovce Rytířů chyboval Dragoun a agilní křídlo po přečíslení dva na jednoho upravilo na 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž a ohlasy z utkání Plzeň - Kladno

Rozjetí Indiáni poté dostali soupeře pod tlak a Chábera musel zlikvidovat teč Stránského a pokus Dvořáka. Ve 30. minutě už strážce branky Středočechů nemohl kvůli zakrytému výhledu zareagovat na nahození Vlasáka. Rozpoložení hostů dokumentovala jejich přesilová hra na konci druhé dvacetiminutovky, během níž zvýšil po krásné výměně kotouče s Pitulem Kratěna pohodlně do prázdné branky na 4:1.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Jiří Hanzlík (Kratěna, Vlasák), 24. Duda, 30. Vlasák (Martin Straka), 37. Kratěna (Pitule) - 15. Valský (Lukáč). Rozhodčí: Šindler, Pešina - Kostka, Bláha. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 4 887.

Hlasy trenérů po utkání:

Michal Straka (Plzeň): "Měli jsme dobrý začátek. Pomohlo nám, že jsme hráli dvě přesilovky a jednu z nich proměnili. Bohužel jsme pak propadli ve středním pásmu a soupeř do konce první třetiny srovnal. Nakonec rozhodla druhá třetina, ve které jsme dali dva góly při vlastním oslabení a tím jsme si zajistili vítězství."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Musím poblahopřát soupeři k výhře. Naší lajdáckostí jsme mu zisk tří bodů ulehčili. Domácí byli po celý zápas aktivnější a lépe bruslili. My jsme podali asi nejhorší výkon na soupeřových kluzištích v sezoně."

Urputný souboj Vítkovic se Zlínem rozhodl domácí kapitán Burger

Jediný gól první dvacetiminutovky utkání mezi Vítkovicemi a Třincem padl spíše z pološance. Tomáš Káňa se natlačil před branku a australský teenager Walker se přes zlínského beka natáhl už po svém čtvrtém gólu v sezoně. Ofenzivní aktivita obou rivalů vzrostla ve druhé části. Zlín slavil vyrovnání ve 25. minutě, ale Leška dostal puk za Málka evidentním kopem bruslí, což vzápětí potvrdil videorozhodčí. Hosté se však nedali deprimovat. Leška a spol. už v dalším střídání znovu zavřeli domácí do svého útočného pásma a po Köhlerově ráně do tyčky obstaral přesnou gólovou dorážku Linhart.

Vítkovice rychle vrátil do vedení kapitán Burger, který před Horčičkou tečoval střelu Malíka a po pouhých čtyřech sekundách využil přesilovku. Těsně před koncem druhého dějství se štěstím prostřelil zblízka Horčičku ještě Jan Káňa, když puk překročil brankovou čáru snad jen o pár milimetrů. Kontaktní gól Zlínu pak při šanci Veselého nepovolil pozorný Málek a Berani svou bídnou střeleckou produktivitu v celé sezoně dokumentovali v závěru, kdy rychle po sobě promarnili tři přesilovky.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž a ohlasy z utkání Vítkovice - Zlín

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Walker (T. Káňa, Punčochář), 30. Burger (Malík), 37. J. Káňa (Burger, Šedivý) - 28. Linhart (Köhler, Holík). Rozhodčí: Minář, Popovič (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Roman Vlach (Zlín) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4 646.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Těžce vydřené a vybojované vítězství. Zápas byl vyrovnaný. Důležité bylo, že se nám v prvních dvou třetinách podařilo odskočit na dvougólový náskok. Problém jsme si začali dělat sami, když do desáté minuty třetí třetiny jsme měli tři vyloučené. Dostali jsme se pod velký tlak, ale bylo výborné, že jsme ta oslabení přežili."

Rostislav Vlach (Zlín): "Začátek zápasu se nám celkem povedl, pak jsme dostali gól v přesilovce, tam se to zlomilo. Myslím, že zápas byl vyrovnaný. Bohužel jsme se neprosadili v koncovce, i když jsme měli dostatek střel a šancí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články