Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jágr si obnovil zranění třísel, návrat uspěchal

Uniondale (USA) - Hokejový útočník Jaromír Jágr po dvouzápasové přestávce vynucené problémy s tříslem v NHL na ledě dlouho nepobyl. Zranění si obnovil v úvodu druhé třetiny středečního utkání Philadelphie s New York Islanders a bude muset opět několik zápasů vynechat.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP

"Nestalo se nic, prostě jsem uspěchal návrat," řekl devětatřicetiletý útočník. Dodal, že zatím neví, jak dlouho bude mimo hru. Zámořská média později přinesla informaci, že Jágr hodlá vynechat jak páteční utkání v Montrealu, tak sobotní zápas proti svému bývalému klubu New York Rangers.

První třetinu zápasu s Islanders Jágr podle vlastních slov odehrál bez problémů a bolesti. "Ve druhé třetině jsem se ale během přesilovky hnal za pukem. Byl jsem ve špatné pozici a tříslo jsem moc natáhl. Znovu jsem se zranil. Zase jsem si natáhl stejný sval," řekl stanici CSN Philadelphia. Jágr se zranil minulý týden v utkání proti Phoenixu, z něhož odstoupil už po čtyřech minutách. "Vracel jsem se a snažil jsem se dostihnout soupeře na modré čáře. Chtěl jsem rychle změnit směr, ale najednou jsem věděl, že něco není v pořádku," řekl pak.

Kvůli zranění vynechal sobotní zápas ve Winnipegu i pondělní utkání proti Carolině. "Když člověk v mém věku ztratí jeden zápas, je to jako kdyby ztratil jeden rok života," řekl v nadsázce americkým novinářům Jágr, jenž se do NHL vrátil po třech letech v ruském Omsku a zařadil se k oporám Philadelphie. Zranění tradičně léčil akupunkturou.

Proti Islanders nakonec hvězdný útočník, který dosud v letošní sezoně NHL získal 17 bodů, odehrál deset střídání a na ledě pobyl sedm minut a 52 sekund. Pak se na začátku druhé třetiny po krátké rozmluvě s fyzioterapeutem Jimem McCrossinem odebral do šaten. Flyers zápas i bez českého útočníka dotáhli k úspěšnému konci, když v prodloužení Danny Briere svým druhým gólem v utkání rozhodl o vítězství 4:3. Philadelphia znovu uspěla po předchozích prohrách s Winnipegem a Carolinou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články