Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta rozdrtila Třinec, Boleslav zdolala Vítkovice

Praha - 23. kolo hokejové extraligy dnes pokračovalo šesti zápasy. Oceláři Třinec prohráli na svém ledě se Spartou Praha vysoko 1:5. České Budějovice počtvrté po sobě porazily brněnskou Kometu, když přesně v polovině utkání rozhodl gólem na 2:1 Kuchejda. Zlín potvrdil dobrou formu když zdolal Energii Karlovy Vary 1:0. Mladá Boleslav protrhla smolnou sériiu a na domácím ledě porazila Vítkovice 4:1. Verva Litvínov rozstřílela Plzeň 1929 vysoko 8:2 a v posledním zápase porazili kladenští Rytíři tým ČSOB Pardubice 4:2.

Ilustrační foto

V ostatních zápasech zdolali Hokejisté Českých Budějovic ve 23. kole extraligy Brno 2:1 a porazili tak Kometu počtvrté za sebou. Přesně v polovině utkání rozhodl David Kuchejda. Mountfield potěšil fanoušky na domácím ledě po předchozích dvou porážkách, Brno prohrálo venku počtvrté v řadě.

Sestřih a ohlasy

HC Mountfield České Budějovice - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Mertl (Kuchejda), 30. Kuchejda (R. Pšurný, Mertl) - 21. Petrovický (Hubáček). Rozhodčí: Husička, Minář - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4283.

František Výborný (České Budějovice): "Jsme hrozně rádi za tři body z kvalitního a urputného zápasu. Momentálně nám tam nepadají takové ty lehčí góly jako v úvodu sezony. Kdybychom dnes odskočili na 3:1, tak by se nám hrálo klidněji. Doufám, že nás důležité vítězství posílí."

Zdeněk Venera (Brno): "Hlavně v první třetině jsme si vytvořili dost šancí, ale skórovali jsme pouze jednou. Srazil nás druhý gól domácích. Na hráčích bylo vidět, že toho mají dost, protože měli v nohách čtvrtý těžký zápas během týdne. Přesto jsme power play mohli vyrovnat, ale nepřiklonilo se k nám štěstíčko."

Souboj se Spartou hokejovým mistrům z Třince pořádně zhořkl, dnes na domácím ledě schytali debakl 1:5. Pražané zápas rozhodli třemi góly ve druhé třetině a dostali se do čela extraligové tabulky o bod před Liberec, který hraje v pondělí na Slavii.

Sestřih a ohlasy

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Richter (Hrňa) - 9. I. Rachůnek (Broš), 22. Philipp (Foster, Y. Treille), 25. Ton (D. Kočí), 33. Jánský (Kučný, Žálčík), 48. Y. Treille (D. Kočí, Tenkrát). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4367.

Pavel Marek (Třinec): "Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale přišla neskutečná chyba při vlastní přesilovce a dostali jsme branku. My jsme se ještě dokázali vrátit do zápasu gólem na 1:1, ale pak jsme inkasovali laciný druhý a třetí gól. Nebyli jsme schopni proměnit ani vyložené šance a na jeden gól se těžko vyhrává. Doma jsme ztratili už dost zápasů a v šatně bude dusno."

Patrik Martinec (Sparta): "Jsme naprosto spokojeni. Předvedli jsmeperfektní výkon a máme tři body z půdy silného Třince."

Hokejisté Zlína zvítězili nad Karlovými Vary 1:0 a potvrdili, že se jim proti Energii daří. Vyhráli nad Západočechy ve vzájemném utkání v nejvyšší soutěži už podvanácté za sebou. Jediný gól utkání vstřelil 13 vteřin před koncem první třetiny Petr Holík, brankář Luboš Horčička udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Sestřih a ohlasy

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 20. Holík (Linhart, Köhler). Rozhodčí: Homola, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:7, navíc Leška 5 min. a do konce utkání, Linhart (oba Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3980.

Rostislav Vlach (Zlín): "Utkání bylo vyrovnané. Rozhodl jeden šťastný gól. Štěstí bylo na naší straně, i když jsme nastřelili dvě tyčky. Zápas jsme chtěli gólově lépe vyjádřit, bohužel se nám to ale nepodařilo. Jsme rádi za vítězství. Výkon mužstva byl disciplinovaný. Můžeme poděkovat brankáři Luboši Horčičkovi, jenž podal výborný výkon a má velký podíl na našem tříbodovém zisku."

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Diváci viděli vyrovnané utkání, které bylo poznamenané řadou vyloučených hráčů. Ani jedno mužstvo nesehrálo přesilovky dobře. Přestože Zlín paradoxně v početní výhodě skóroval. Byl to spíš náhodný gól, když se domácí dostali k puku a před prázdnou branku po nešťastném odrazu od brusle našeho obránce. Takové góly ale vyrovnané zápasy rozhodují. Vypracovali jsme si dost šancí, ale jejich realizace nebyla dobrá. Domácí dnes byli o ten jeden gól šťastnější."

Hokejisté Kladna porazili Pardubice 4:2, když v závěrečné třetině otočili třemi góly nepříznivý stav 1:2. Gólem a asistencí přispěl k vítězství Rytířů útočník Milan Hluchý, který nastoupil po zranění vůbec poprvé v této sezoně.

Sestřih a ohlasy

Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. Valský, 43. Bílek (Hluchý, Knotek), 46. Patera (Kuchler), 59. Hluchý (Bílek) - 35. Kolář II (Kolář I, Koukal), 36. Kousal (Bartek, V. Kočí). Rozhodčí: Jeřábek, Smitka - Blümel, Pouzar. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 2755.

Petr Tatíček (Kladno): "Po velice dobře rozehraném zápase v Litvínově, který jsme v závěru totálně zkazili, jsme se dnes dostávali jen velice pomalu do tempa. Až v závěrečné třetině naši hráči prokázali morální vlastnosti a se štěstím jsme dokázali střetnutí dotáhnout do vítězného konce. Pokud se týká nasazení Hluchého, domluvili jsme se na něm dnes dopoledne po velmi dobrých referencích z prvoligového Písku, kde se objevil ve dvou zápasech. A celá řada i s Knotkem a Bílkem předvedla velmi dobrý výkon a navíc dala dvě nesmírně důležité branky."

Pavel Hynek (Pardubice): "Výsledek je pro nás zklamáním. Dvě třetiny jsme hráli dobře, byli jsme velice aktivní. Úvodních pět minut třetí třetiny jsme však vůbec nezvládli. Přestože nám vinou zdravotních problémů chybí několik hráčů, měli jsme zápas zvládnout."

Hokejisté Poslední Mladé Boleslavi porazili Vítkovice 4:1 a zabrali tak po pěti porážkách za sebou. Středočeši se díky tomu přiblížili třináctým Karlovým Varům na rozdíl jednoho bodu. Úřadující vicemistr po porážce klesl na jedenácté místo.

Sestřih a ohlasy

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Mikulík (Rýgl, Balaštík), 12. Jiránek (Stieler), 19. Goertzen (Vrbata), 60. Rýgl (Vrbata) - 19. Szturc (Trnka, Strapáč). Rozhodčí: Kalivoda, Hrubý - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 2890.

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Jsme šťastní, že jsme po dlouhé době získali tři body a prolomili jsme tím psychickou bariéru. Několikrát jsme v poslední době vedli 3:1 a nedokázali dovést zápas do vítězného konce. Tentokrát jsme to protrhli a jsme spokojení."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Jsme zklamaní, naše střelecká nemohoucnost v kombinaci s hrubými chybami v první třetině určila konečný výsledek utkání. V průběhu zápasu jsme si nevytvořili žádnou gólovou příležitost, domácího brankáře Hübla jsme ohrozili jen střelami. Gratuluji soupeři, který vyhrál zaslouženě."

Hokejisté Litvínova zvítězili nad Plzní vysoko 8:2 a připsali si šestou výhru v domácím prostředí za sebou. Po třech bodech za dvě branky a jednu přihrávku si připsali při nejvyšší výhře Vervy v sezoně Martin Hujsa, Vojtěch Kubinčák a Viktor Hübl, čtyři asistence zaznamenal František Lukeš.

Sestřih a ohlasy

HC Verva Litvínov - HC Plzeň 1929 8:2 (1:0, 4:1, 3:1)

Branka a nahrávky: 20. Jenáček (Hujsa, Frolík), 23. Hujsa (Frolík, Jenáček), 36. Kubinčák (Kubát, Lukeš), 37. Kubát (Lukeš), 39. V. Hübl (Lukeš), 46. Kubinčák (V. Hübl), 46. Hujsa (Jenáček, Frolík), 54. V. Hübl (Lukeš, Kubát) - 37. Duda (Jan Kovář), 43. M. Heřman (Sedláček). Rozhodčí: Blecha, Souček - Bádal, Kis. Vyloučení: 6:6, navíc Kinrade (Plzeň) 5 min a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 4265.

Jiří Kučera (Litvínov): "Zápas byl o tom, že jsme si vytvořili střelecké příležitosti a hlavně jsme je proměnili. Obzvlášť potěšující je narůstající forma třetí pětky v čele s Martinem Hujsou."

Milan Razým (Plzeň): "Utkání se nám dnes nepovedlo. Ať už to bylo neproměněné trestné střílení, naše obranná činnost, nedisciplinovanost nebo gól v poslední minutě první třetiny. Ve druhé třetině nám domácí odskočili na rozdíl čtyř branek. Ve třetí třetině jsme chtěli ještě zmobilizovat všechny síly, ale dali jsme pouze jeden gól. Pak domácí vstřelili další dvě branky a utkání již bylo rozhodnuté."

Je nám líto, video expirovalo.
Buly - hokej živě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články