Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hokejisté Ústí načali druhou desítku výher v řadě

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem porazili ve 24. kole první ligy 5:1 Kadaň a načali druhou desítku vyhraných zápasů v řadě. Lvi vedou tabulku už o 13 bodů před Chomutovem, jenž využil zaváhání dosud druhé Olomouce. Ústí dosáhlo na jedenáctou výhru za sebou i díky efektivitě v přesilovkách, v každé třetině proměnilo jednu. Do vedení se navíc Slovan dostal díky Skleničkovi už v 35. sekundě. Domácí brankář Orct držel čisté konto do 52. minuty, kdy ho v početní převaze překonal Bursík.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V Chomutově byly aktivně hrající Litoměřice domácímu celku téměř vyrovnaným soupeřem. V první polovině zápasu se dokonce větší šance zrodily z jejich hokejek. Vše podstatné se stalo na začátku třetí třetiny, kdy střelecký účet otevřel z útočného výletu obránce Pulpán a po minutě zvýšil v oslabení na 2:0 Hruška. Jenže domácí pykali za sérii vyloučení, dvojnásobnou přesilovku využil Hašek a o dvě a půl minuty později v klasické přesilovce vyrovnal Novák. Rozhodnutí přineslo až prodloužení, v němž bonusový bod Pirátům získal svým druhým gólem kanonýr Hruška.

V regionálním derby na Hané favorit neuspěl. Šumperk porazil Olomouc výrazně 4:1 zásluhou tří branek během čtyř minut v polovině třetího dějství. Vítěznou trefu zaznamenal ve vlastním oslabení díky skvělému napadání Hlinka, kterého před pár týdny měli v kádru právě Kohouti z Olomouce, ale jeho výpomoci se zřekli. Hradec Králové po dvou porážkách uspěl proti Berounu, který v souboji o sedmé místo porazil 4:2. Medvědi se v utkání nedostali do mnoha šancí a výhru domácím usnadnili zbytečnými fauly.

Mimořádný výsledkový zvrat přineslo derby Vysočiny mezi Havlíčkovým Brodem a Třebíčí. Domácí Rebelové vedli po třinácti minutách 3:0 a zdálo se, že pohodlně kráčejí za tříbodovým ziskem. Horácká Slavia však dokázala vyrovnat a o osudu utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich Třebíč dokonala obrat a odvezla si dva body.  V zápase chudém na góly byla v Mostu šťastnější jihlavská Dukla. Rozhodující branka padla ve 40. minutě po nenápadném nahození, které Benda pustil za svá záda. Druhý gól padl až v úplném závěru, když při power play domácí Tauš trefil prázdnou klec a jeho vlastní branka byla připsána jihlavskému Čachotskému. Brankář Dukly Halmoši si připsal vychytanou nulu.

Skóre utkání Benátek s Pískem otevřel ve 14. minutě Vlach a zaznamenal premiérový gól v seniorském hokeji. V polovině utkání zvýšil na dvoubrankový rozdíl druhý nejproduktivnější prvoligový hráč Král. Hosté však v závěru prostřední části zkorigovali díky brance Hluchého. Ve vypjatém závěru nejprve vyrovnal hrající asistent trenéra Písku Bělohlav, avšak 79 sekund před koncem základní hrací doby rozjásal domácí fanoušky obránce Pavlů a zajistil tak tři body pro Benátky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články