Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kometa porazila Slavii jasně 4:0

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili v dnešní předehrávce 24. kola extraligy Slavii Praha 4:0. Po návratu do Brna se slovenský útočník Jozef Balej uvedl gólem a asistencí. Kometa tímto vítězstvím ukončila sérii tří zápasů, v nichž nezískala ani bod. Naopak Slavia z posledních šesti utkání už počtvrté vyšla střelecky naprázdno a umožnila brněnskému brankáři Sasu Hovimu vychytat první nulu v sezoně.

Brno - Slavia
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Hosté vlastní chybou ztratili hned v úvodu útočníka Kaluse, který chyběl v zápisu, a trenér Vladimír Růžička musel sestavu bleskově přeskupit. I když se Slavia snažila o agresivní hokej, Brňané hráli přesněji, častěji útočili a jejich tlak zúročil v 10. minutě vedoucím gólem Petrovický. Po akci Tomáše Pospíšila a Balejově přihrávce Petrovický zkušeně naznačil při nájezdu na Furcha střelu a z velkého úhlu poslal kotouč do sítě.

Hned v úvodu druhé třetiny přidal Dlouhý po střele švihem do horního růžku slávistické branky druhý gól. Slavia vzápětí propásla ideální možnost ke zvratu, když zanedlouho po Hubáčkovi usedl na trestnou lavici i obránce Žižka za sevření kotouče. Ovšem z více než půldruhaminutové přesilovky pět na tři nevytěžila Slavia vůbec nic, neboť se jen s obtížemi prosazovala přes bojovně naladěné a obětavě bránící domácí hokejisty, které v kritických chvílích podržel brankář Hovi.

Po této nevyužité příležitosti Slavia přitvrdila hru, na větší agresivitu ale hosté doplatili několika vyloučeními v těsném sledu. I když přesilovky stále nepatří k silným zbraním svěřenců trenéra Zdeňka Venery, po delší době Brňané při Tomicově vyloučení početní výhodu v 37. minutě využili. Akci obránců Kováčika s Bičánkem zakončil Jaroslav Svoboda střelou na Furcha, který měl zakrytý výhled a na letící kotouč už nestačil zareagovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Slavia

Střeleckou bídu potvrdili Pražané v poslední třetině, kdy zahodili příležitost ke zkorigování výsledku při další 90 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. I když Slavia dvakrát vyšachovala domácí zadáky, její třetí nejproduktivnější hráč Tomáš Svoboda ani jednou netrefil odkrytou domácí branku. Další střely pochytal s přehledem Hovi. V závěru už Slavia podlehla bezmoci a hernímu chaosu a nevzmohla se na vážnější odpor. Kometě nabídla lacinou přesilovku, neboť po špatném střídání měla na ledě šest hráčů. Přesilovku využil Balej čtvrtým gólem, který definitivně potvrdil brněnské vítězství.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Petrovický (Balej, T. Pospíšil), 22. Dlouhý (Valach, Malec), 37. Jaroslav Svoboda (Kováčik, Bičánek), 53. Balej (T. Pospíšil, Petrovický). Rozhodčí: Baluška, Müller (oba SR) - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. Diváci: 7029.

Lubomír Oslizlo (Brno): "Začátek byl z naší strany dost nepřesný, vázly přihrávky. Postupně se hra zlepšila, dobře jsme bránili. Důležité bylo, že jsme ve druhé třetině ubránili více než devadesátisekundové oslabení ve třech. O tom, že by po reprezentačních povinnostech nenastoupil Hubáček, jsme vůbec neuvažovali. Podkonický se dnes nevešel do kádru a chyběl i Erat, který má poraněný obličej."

Jiří Čelanský (Slavia): "Hodnocení našeho výkonu nemůže být pozitivní. Chyběl nám po omylu v zápisu Kalus. Nevstřelili jsme ani branku, nejsme schopni skórovat ani z vyložených šancí. Projevilo se to v přesilovkách pět na tři. Bez vstřeleného gólu se nedá vyhrát. Už to zřejmě mají hráči v hlavách. Ani v nejvyloženějších šancích nejsme schopni kotouč dotlačit do branky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články