Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejový zápas Česko – Švédsko je sázkařským hitem

Praha - Sázkařským hitem se stal dnešní čtvrtfinálový zápas mezi českými a švédskými hokejisty. Již nyní Češi prosázeli miliony korun, největší zájem však přijde během hry například prostřednictvím mobilu nebo internetu. Tyto sázky se ale budou týkat jen zahraničních sázkových kanceláří, české mají podobný způsob sázení ze zákona zakázaný.

Zápas Česko - Švédsko
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sázky na česko-švédské čtvrtfinálové hokejové utkání trhají rekordy. Kurz na zápas přitom není nijak vysoký, síly obou týmu jsou totiž vyrovnané. Také díky tomu sází na národní tým jen třicet procent Čechů, dvě třetiny sázkařů volí remízu. Na švédskou výhru vsadilo jen deset procent. Nejvyšší vsazenou částkou zatím je sedmdesát tisíc na vítězství českého týmu. Pokud se tipující trefí, získá přes sto padesát tisíc korun.

Podle sázkových kanceláři souboj Česko - Švédsko obsadí první příčku mezi nejprosázenějšími zápasy. "Sází se více. Očekáváme, že na tento zápas by se sázky mohly pohybovat až v milionech korun," informoval mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Kolik sázející nakonec do svých tipů investují, ale budou kanceláře vědět až po zápasu. Největší zájem totiž poslední dobou je o živé sázky, tedy ty v průběhu hry.

"Právě díky živým sázkám, možnosti vsadit si odkudkoliv například prostřednictvím mobilu, lidé sázejí čím dál tím více," řekl mluvčí společnosti Bwin.com Ondřej Schmidt. České sázkové kanceláře proto jen litují, že jim zákon zakazuje takovéto sázky zprostředkovávat a tipující musejí sázet u zahraničních kanceláří fungujících v Česku.

Již nyní se ale české sázkové kanceláře připravují na případnou změnu zákona, člověk si může vsadit na internetu. Zaplatit ovšem stále musí až na pobočce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články