Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lotyšsko pokořilo Norsko, má naději na čtvrtfinále

Halifax (Kanada) - Hokejisté Lotyšska porazili v osmifinálové skupině F na mistrovství světa v Kanadě Norsko 4:1 a stáhli ztrátu na svého dnešního soupeře, který drží poslední postupové místo do čtvrtfinále, na jediný bod. Oběma týmům zbývá odehrát jediný zápas, přičemž výrazně lehčí los mají dnešní vítězové: Norsko totiž vyzve v pondělí USA a Lotyši se utkají s Německem, které je bez bodu již mimo hru.

ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Lotyši rozehráli svůj zápas o naději lépe a po ztrátě puku Norů v útočném
pásmu zakončili gólově rychlý protiútok po kombinaci Spruktse s Cipulisem. Z vedení se však neradovali dlouho, neboť přišla rychlá odpověď Seveřanů. Již za 82 vteřin ránu od modré čáry pohotově tečoval Spets těsně před Masalskisem a bylo vyrovnáno.

Ještě do první přestávky si však vzal slovo Vasiljevs, který si najel do
dobré střelecké pozice v kruhu pro vhazování a parádně umístěnou ránou na bližší tyčku vrátil Lotyšům vedení. To navýšil na dva góly ve 23. minutě Mikelis Redlihs, to ale za vydatného přispění Grotnese, neboť úspěšný střelec zkusil štěstí z prakticky nulového úhlu a kotouč dostal za
brankovou čáru o beton norského gólmana.

To byla také na dlouhé minuty poslední úspěšná trefa. Lotyši kontrolovali
průběh zápasu, zatímco Norové se museli pokoušet tvořit hru, což jim nijak výrazně nešlo. Nesložili však zbraně a ve snaze o přiblížení se k
vytouženému bodu sáhli dvě a půl minuty před koncem k power play, za což je ale vytrestal 24 vteřin před koncem Darzinš, na jehož gólu si připsal asistenci i brankář Masalskis.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články