Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švéd Wallin si kvůli faulu nezahraje dva zápasy MS

Québec - Niclas Wallin, zkušený švédský zadák, si za hrubý faul, jehož se dopustil v závěru středečního utkání základní skupiny A na hokejovém mistrovství světa proti Švýcarsku, nezahraje dva zápasy. Wallin za svůj zákrok dostal trest ve hře, který znamená automaticky stop pro následující zápas, vedení kanadského šampionátu se kvůli závažnosti faulu ale rozhodlo trest prodloužit i na další utkání.

Švédsko - Švýcarsko
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Třiatřicetiletý Wallin necelých šest minut před posledním hvizdem napadl loktem u soupeřova útočníka Romana Wicka a za úder do oblasti hlavy a krku byl vyloučen. V sestavě švédské reprezentace se proto neukáže v příštích dvou utkáních, kdy se bude hrát proti Dánsku a Rusku. Nastoupit bude moci až v závěrečném zápase osmifinálové skupiny proti českému týmu.

Napadený Wick utrpěl otřes mozku a podle oficiálních internetových stránek turnaje trpěl deset minut po Wallinově neblahém zákroku úplnou ztrátou paměti. Na šampionátu se tedy dvaadvacetiletý švýcarský útočník už pravděpodobně neobjeví, protože podle odborných odhadů by na led neměl nastoupit alespoň šest až deset dnů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články