Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Vůjtkovi chybí před Německým pohárem 16 hráčů

Bratislava – Účast hned šestnácti hráčů musí oželet na své první akci u slovenské hokejové reprezentace trenér Vladimír Vůjtek. Tři dny před vstupem do Německého poháru v Mnichově musel český kouč udělat v nominaci sedm změn, řadu omluvenek dostal už při skládání původního výběru. Nyní se Vůjtkovi omluvily i očekávané opory jako Miroslav Šatan, Ladislav Nagy, Branislav Mezei a Branko Radivojevič. Slovensko vstoupí do Německého poháru v pátek zápasem proti USA. O víkendu pak změří síly s Německem a Švýcarskem.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Samozřejmě mě to netěší, protože jsem s nimi jednoznačně počítal. Chtěli jsme se na turnaji představit v nejsilnějším evropském složení. Tihle hráči se mi však omluvili kvůli zraněním. Reprezentační přestávku prý raději chtějí využít na jejich doléčení," řekl Vůjtek serveru Šport.sk. "Určitě mají nějaké menší bolístky, ale možná se s nimi hokej hrát dá. Mají ale právo se omluvit. Na druhé straně to, jak je to s nimi vážné, je hlavně o jejich svědomí," konstatoval český kouč.

Osobně si prý omluvenky nebere a nikomu z hráčů dveře do reprezentace nezavírá. "Chci je mít k dispozici hlavně na mistrovství světa. Teď jsme pozvali další hráče, se kterými jsme počítali pro budoucnost. Mají možnost ukázat svoji kvalitu a věřím, že to dokážou. I když pojedeme do Mnichova v okleštěné sestavě, chci dokázat, že i tak je slovenský hokej konkurenceschopný," řekl Vůjtek.

Slovenští hokejisté
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

Generální sekretář slovenského svazu Otto Sykora, který je ve funkci stejně jako Vůjtek nově, pro některé omluvenky neměl pochopení. "Na Slovensko jsem přišel z jiné země a jsem zvyklý na jiné věci. Chtěli jsme jet na ten turnaj v nejsilnějším složení. Když se podívám na dnešní kádr, chybí v něm šestnáct hokejistů," prohlásil Sykora, který působil dlouhá léta v Německu a na Slovensko se vrátil po krátké epizodě ve Spartě.

"Mnohým rozumím, proč se omluvili. Jsou však i tací, u kterých to nechápu. Omluví se nám, že jsou zranění, a potom stráví na ledě přes dvacet minut a rozhodují zápasy. Nedokážu to pochopit. V jiných zemích je radost reprezentovat, ta mi dnes chybí. Mrzí mě, že kluci, kteří se přes reprezentaci někam dostali, teď nevrací slovenskému hokeji svůj úspěch zpět," dodal Sykora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články