Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Litvínov udolal Slavii, Pardubice rozstřílely Zlín

Praha - Osmnácté kolo hokejové extraligy dnes nabídlo tři utkání. Litvínov hostil pražskou Slavii a na výhru 6:5 dosáhlí litvínovští hokejisté až v nájezdech vypjatého zápasu. Mnohem lehčí výhru si připsali hokejisté Pardubic, kteří na domácím ledě rozstříleli Zlín vysoko 6:1. Zlínští hokejisté si připsali už čtvrtou prohru v řadě. V posledním dnešním zápase přivítali hokejisté Liberce Karlovy Vary a i zde musel zápas dospět až k samostatným nájezdům, v kterých byli úspěšnější domácí a vyhráli už osmý zápas v řadě.

Utkání Liberec - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hokejisté Pardubic vyhráli v 18. kole extraligy porazili Zlín 6:1, když sice po první třetině prohrávali 0:1, ale čtyřmi góly v druhé třetině strhli vítězství na svou stranu. Dvěma góly včetně vítězného se podílel na úspěchu Východočechů útočník Jan Kolář. Zlín prohrál počtvrté za sebou a při této sérii vstřelil jen dvě branky.

Pavel Hynek (Pardubice): "Měli jsme na začátku výborných šest sedm minut, hýřili jsme aktivitou, ale bez gólového efektu. Důležité bylo, že jsme zachovali chladnou hlavu po inkasovaném gólu a ve druhé třetině jsme byli aktivní a vyrovnali jsme. Velmi důležitý byl Kolářův gól přes obránce soupeře. Pak jsme přidali další góly a jsem rád, že jsme konečně doma vstřelili víc než dva tři góly, což je taková naše norma."

Josef Turek (Zlín): "Pardubice na nás na začátku zápasu vlétly, ale ubránili jsme to, srovnali krok a dali jsme i gól. První třetina se nám vcelku vydařila a mysleli jsme si, že to půjde samo. Ve druhé třetině jsme malinko ustoupili od systému, který jsme praktikovali, a Pardubice srovnaly stav. Zlomový byl gól Koláře. Na rozjeté Pardubice se pak těžko hraje, měly tlak. Ve třetí třetině jsme si vypracovali ještě nějaké šance, ale bohužel nás už několik zápasů trápí to, že dáváme málo gólů. Na jeden vstřelený nemůžeme vyhrát."

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín 6:1 (0:1, 4:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Nahodil (Radil), 31. Kolář I (Koukal, Sičák), 35. Sim (T. Nosek, Borer), 40. Buchtele (Kolář II, Brendl), 51. Kolář I (Starý, Koukal), 57. Kousal (Buchtele) - 17. Roman Vlach (Tesařík, Galvas). Rozhodčí: Polák, Smitka - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:10, Buchtele (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7120.

Hokejisté Litvínova v zápase plném zvratů zdolali Slavii 6:5 po samostatných nájezdech a vyhráli čtvrtý z posledních pěti domácích zápasů. Hrdinou Severočechů se stal František Lukeš, který vyrovnal 24 sekund před koncem běžné hrací doby, jako jediný se trefil v rozstřelu a celkem zaznamenal hattrick. Slavia dokázala vstřelit gól po více než 132 minutách, otočila v druhé části nepříznivý stav 1:3, ale přesto prohrála potřetí za sebou.

Jiří Kučera (Litvínov): "Měli jsme výborný začátek. První třetinu jsme vyhráli 3:1, ale po našem výpadku ve druhé části jsme prohrávali 4:5. Jsem rád, že Lukeš vyrovnal na 5:5 a v nájezdech je to loterie. Samozřejmě jsme rádi za dva body."

Jiří Čelanský (Slavia): "Pozitivní pro nás je, že jsme dali pět gólů na hřišti soupeře. Bohužel ani to nestačí na větší než jednobodový zisk. Z hlediska toho, jak se utkání vyvíjelo, je to pro nás ztráta."

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 6:5 po sam. nájezdech (3:1, 1:4, 1:0 -
0:0)
Branky a nahrávky: 8. Gerhát (Hanzl, Stříteský), 13. Lukeš (V. Hübl, Jareš), 14. Stříteský (Frolík, Trávníček), 29. Ručinský (Kubát, Hanzl), 60. Lukeš (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 12. V. Růžička ml. (Roth, T. Svoboda), 21. T. Hertl (Krenželok), 25. Krenželok (Tomica), 27. V. Růžička ml. (T. Svoboda, Vašíček), 31. T. Hertl (V. Růžička ml., Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:5, navíc Vašíček, Furch (oba Slavia) oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3245.

 

Hokejisté Liberce zdolali Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech a radovali se z osmé domácí výhry za sebou. Bílí Tygři dokázali otočit nepříznivý stav 0:2 a v nájezdech rozhodl Michal Bárta. Energie sice po třech výhrách za sebou prohrála, ale díky získanému bodu se posunula z posledního místa o skóre před Mladou Boleslav.

Jiří Kalous (Liberec): "Nám se dnes nedařilo herně. Bylo to hodně upracované a o to cennější to jsou pro nás body. Když se nedaří, tak vám odskakují kotouče a potřebujete štěstí. Za dnešní vítězství jsme rádi."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Do utkání jsme vstoupili dobře a chtěli jsme domácí zaskočit. Nechtěli jsme jen bránit a naopak jsme chtěli útočit. Udělali jsme ale pak hrubku a domácí snížili na 1:2. Druhou třetinu jsme sehráli dobře, ale paradoxně jsme jí prohráli. Po třetí třetině a hlavně po závěrečných minutách jsme rádi za jeden bod."

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Bartovič (P. Nedvěd, Kudrna), 27. Vak (L. Krejčík), rozhodující sam. nájezd Bárta - 1. Mikeska (Gřegořek, Zaťovič), 12. Skuhravý (Mocek, Mikeska). Rozhodčí: Souček, Šír - Bádal, Kis. Vyloučení: 4:2, navíc Kudrna (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4122.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články