Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V 18. kole jede na Spartu Kometa

Praha - Prolomit dlouhou sérii neúspěchů proti Vítkovicím se v úterý pokusí hokejisté Kladna v jednom ze tří duelů, které načnou 18. kolo extraligy. Do Třince zavítá Mladá Boleslav, a pokud se jí podaří zvítězit, pošle místo sebe na předposlední příčku Slavii. Spartu čeká měření sil s brněnskou Kometou.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Kladno vytěžilo ze zlepšené formy a pevnější defenzivy osm bodů z posledních čtyř utkání, přičemž jediná porážka během této série přišla až v samém závěru souboje v Pardubicích. Dvakrát přitom dokázali Středočeši udržet čisté konto. Po duelu s Vítkovicemi ale Kladenští naposledy jásali začátkem roku 2009, kdy doma vyhráli 4:2. Dalších deset soubojů ztratili a získali v nich jen dva body. "O té sérii moc dobře víme a už ji chceme ukončit. Zvlášť když jsme ještě sousedy v tabulce a můžeme poskočit o nějakou tu příčku nahoru. Máme Vítkovicím co vracet a věříme si ně," řekl asistent kladenského trenéra Petr Tatíček.

Chybějí zranění Bílek, Kameš a Dragoun, disciplinární trest si odpykává Libor Procházka, do sestavy se naopak vrací uzdravený Lukáč. Vítkovice ukončily výsledkový útlum; vicemistr v neděli po sedmi utkáních bral tříbodové vítězství a kouč Mojmír Trličík si pochvaloval, že střelecky už tým netáhla jen elitní formace. "Dokázali jsme konečně rozložit produktivitu mezi všechny útoky, to je důležitý faktor. Věřím, že tento trend bude pokračovat," prohlásil Trličík. Do Kladna však jeho tým odjede bez zraněného tria Ujčík, Klimek, Punčochář.

Mistr z Třince je v této sezoně na domácím ledě pouze stínem týmu z minulého ročníku a z 27 možných bodů ve Werk Aréně jich rozdal 17. Oceláři se bilanci pokusí vylepšit proti Mladé Boleslavi, která na jejich ledě dosáhla poslední výhry v řádné době před třemi lety. "Boleslav neměla dobrý vstup do sezony, ale pak nastalo zlepšení. Teď už hraje dobře, v neděli doma porazila silnou Plzeň. U nás je většina domácích zápasů bohužel hlavně o tom, že nevyužíváme tlak a šance. Věříme, že budeme efektivnější," řekl trenér Břetislav Kopřiva. Oceláři dlouhodobě postrádají Chovana, Varaďu a Semana.

Mladá Boleslav si připsala výhry na ledě Slavie a doma proti Plzni, které byly o to cennější, že v těchto zápasech pouze jedinkrát inkasovala. "Je to jen potvrzení a výsledek toho, že si kluci uvědomili vážnost naší situace. Vzali to za správný konec, i přes některé zdravotní absence se semknuli a hrají zodpovědně. I v Třinci, který má velice silný tým, chceme urvat nějaký bod, což se může podařit, když se nám znovu podaří vyvarovat se individuálních chyb," věří trenér a sportovní manažer Milan Hnilička. Bruslařský klub postrádá dlouhodoběji zraněné Čuttu a Plodka, mimo hru jsou ale také nemocní Baldwin, Dudáš a Lenc.

Sparta po premiérovém nasazení brankářské dvojky Faltera přehrála podruhé v sezoně Pardubice. Po dvou duelech, v nichž obdržela celkem devět branek, pouze jednou inkasovala, což se může s Brnem, které v poslední době provázejí výsledky s vysokým počtem branek, hodit. "Ale pokud to budeme my, kdo dá více branek, a vyhrajeme, tak by nám další případná přestřelka ani nevadila," řekl s úsměvem asistent trenéra Patrik Martinec. O tom, kdo bude v brance, ještě trenéři jasno nemají. "Rozhodne se až ráno, i s ohledem na zdravotní stav Tomáše Pöpperleho," připomněl Martinec menší zdravotní potíže týmové jedničky. Dlouhodobě chybějí Krstev a Sacha Treille, k nimž přibyl na marodku i Lapšanský.

Kometa se vrátila po vítězstvích v Plzni a doma s Litvínovem na vítěznou vlnu. Navzdory šesti bodům a skóre 11:2 z posledních dvou zápasů ale zkušený trenér Zdeněk Venera brzdí optimismus. "Obě vítězství nám psychicky velmi pomohla, naše hra se zlepšila hlavně v defenzivě. Extraliga je ale nesmírně vyrovnaná, což potvrzují i výsledky. Spartě se po nevydařeném vstupu do extraligy daří, což dokládá její umístění v popředí tabulky," připomněl Venera. "Kromě stabilních opor Sparty Tona a Tenkráta střelecky září v posledních zápasech mladý Tomáš Rachůnek. Čeká nás velice náročný zápas, ve kterém bychom rádi potvrdili naše zlepšení z posledních zápasů," doplnil Venera, který má s výjimkou dlouhodobě zraněného útočníka Hrušky k dispozici kompletní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články