Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta padla v Liberci, Kometa rozdrtila Plzeň

Praha – Karlovým Varům se v Pardubicích tradičně daří. A to potvrdil i zápas šestnáctého kola. Letos paběrkující tým vedl na východě Čech již 3:0, po vyrovnání Pardubic si však odvezly jen dva body za výhru po nájezdech. Překvapivě vysoko vyhrála brněnská Kometa v Plzni, Západočechům nadělili šest branek. Mladá Boleslav potřebovala po třech zápasech bez bodového zisku uspět, což se jí povedlo na ledě Slavie. Doma prohrál i Třinec s Budějovicemi, naopak Litvínov přehrál Budějovice.

Třinec - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Hokejisté Liberce porazili v 16. kole extraligy po dramatickém průběhu pražskou Spartu 5:4. Hosté vedli ve vyprodané Tipsport areně v průběhu utkání 3:1 a posléze i 4:2, ale Bílí Tygři dokázali vývoj duelu s výrazným přispěním zkušeného útočníka Petra Nedvěda otočit. Pod devátou výhru Liberce za sebou ve vzájemných utkáních na libereckém ledě se kapitán Severočechů podepsal čtyřmi body za gól a tři finální přihrávky.

Sestřih a ohlasy

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 5:4 (1:1, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Bartovič (P. Nedvěd), 38. Trončinský (P. Nedvěd), 49. Bortňák (P. Nedvěd), 54. Kudrna (Derner, Bartovič), 55. P. Nedvěd (D. Kajínek)- 3. Foster (T. Rachůnek, Sersen), 31. Sersen (Ton), 36. Ton (Pacovský), 46. Lapšanský (I. Rachůnek, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Husička, Mikula - Charvát, Rozlílek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Jiří Kalous (Liberec): "Pro nás to jsou dnes mimořádně cenné body. Sparta hrála výborně. Jsem rád, že hráči za nepříznivého stavu zápas nezabalili a díky naší bojovnosti a dávce štěstí se nám podařilo naplno bodovat. Jsme nesmírně rádi."

Richard Žemlička (Sparta Praha): "Utkání se mi nehodnotí lehce, protože do 49. minuty jsme ho měli pod kontrolou. Soupeř ale výsledek otočil. Zápas měl vše, co k hokeji patří. Chtěl bych poblahopřát soupeři, že to nezabalil za nepříznivého stavu."

Jaroslav Kudrna z Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hokejisté brněnské Komety vyhráli v 16. kole na ledě Plzně vysoko 6:1, čímž rázně ukončili svou třízápasovou sérii porážek. Hrdinou utkání se stal Jakub Svoboda, který ve druhé třetině třikrát skóroval během čtyř minut a 41 vteřin.

Sestřih a ohlasy

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 36. Jiří Hanzlík (Duda, Kratěna) - 10. Erat (Žižka, Korejs), 32. Jakub Svoboda (Holec), 35. Jakub Svoboda (Holec), 37. Jakub Svoboda, 42. T. Pospíšil (Čermák, Petrovický), 57. Dlouhý z trestného střílení. Rozhodčí: Homola, Šindler - Bejček, Jindra. Vyloučení: 6:8, navíc Kováčik (Brno) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 6701.

Michal Straka (Plzeň): "Brno dnes vyhrálo zcela zaslouženě. Jeho hráči nás dnes předčili v produktivitě, bojovnosti a takové té zarputilosti. Vše ještě podepřel výborným výkonem jejich gólman. Nemohu našemu mužstvu upřít snahu, ale ve většině času jsme zaostávali téměř v každé z hokejových činností. Brno nás dnes prostě načapalo. Všechno jim sedlo. Já chci jen poděkovat divákům, že nás vydrželi podporovat až do konce. Brankáře Svobodu jsme po třetím gólu střídali, protože jsme chtěli dát mužstvu nějaký impuls. Musíme se teď dobře připravit na nedělní utkání v Boleslavi."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Dnešní utkání nám vyšlo, vyhráli jsme ho zcela zaslouženě. V první třetině jsme soupeře nepustili do tlaku. Povedlo se nám plnit, co jsme si řekli a šli jsme do kabiny s vedením 0:1. Ve druhé třetině nám hodně pomohl hattrickem Jakub Svoboda. Velmi důležité bylo, že jsme rychle zareagovali na plzeňský gól brankou na 1:4. Tím jsme soupeře nepustili zpět do zápasu. Ve třetí třetině jsme hned na začátku přidali z přesilovky pátý gól a utkání jsme už potom v klidu dohráli. Kromě Svobody to dnes hodně vyšlo i gólmanu Hovimu, od toho ale v brance je. Chci však pochválit celé mužstvo, protože splnilo, co jsme si řekli."

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi vyhráli v 16. kole extraligy na ledě Slavie 2:0 a dokázali tak zabrat po předchozích třech zápasech bez bodového zisku. O branky Bruslařského klubu se postarali v přesilovkách Petr Chaloupka a David Výborný, gólman Jaroslav Hübl udržel poprvé v sezoně čisté konto. Pražané naopak nenavázali na výhru ve Zlíně a prohráli už šestý z osmi domácích utkání v této sezoně.

Sestřih a ohlasy

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Chaloupka (Mikulík), 26. D. Výborný (Mikulík). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:5, navíc Bahenský (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3279.

Jiří Čelanský (Slavia): "Za celých šedesát minut jsme nedokázali skórovat. Soupeř utkání výborně odbránil, my jsme si bohužel nevytvořili jedinou vyloženou šanci. Bez gólu se nedá vyhrát. Nedaří se nám navázat na výkony z venkovních hřišť. Tam hrajeme hokej, který bychom chtěli hrát i doma, kde nám bohužel schází pohyb a důraz."

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Po třech posledních prohrách jsme měli společný mítink, kde jsme si hodně věcí vysvětlili. Dneska jsme vystupovali opravdu jako tým a vybojovali jsme pro nás toto potřebné vítězství. Hráči splnili všechno, na čem jsme se dohodli a děkujeme jim za výkon. Tomas má vykloubené rameno, stejně tak i Plodek."

Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v 16. kole extraligy na ledě úřadujícího mistra v Třinci 6:3 a uhájili vedení v tabulce. Oceláři měli sice výtečný nástup a už po 88 sekundách vedli, ale hosté pak čtyřmi góly vývoj zcela zvrátili. Jihočeši tak odčinili domácí prohru s Litvínovem a z posledních devíti zápasů osmkrát vyhráli.

Sestřih a ohlasy

HC Oceláři Třinec - HC Mountfield České Budějovice 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Zíb (Polanský), 38. Orsava (Rufer, Ostřížek), 50. Ostřížek (Davison) - 15. Gulaš (Mikuš), 18. L. Květoň (Kolarz), 21. Kašpařík (Kotalík), 33. Červený (Martynek), 41. Šimánek (Kašpařík), 60. Mikuš. Rozhodčí: Blecha, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4104.

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Hráli jsme víceméně na polovině Českých Budějovic, ale tahle hra nám nenese ovoce už delší dobu. Mužstva přetlačujeme, ale bohužel nedáváme góly a z rychlých protiútoků inkasujeme. Dneska jsme si nepohlídali začátky třetin, dostali jsme laciné branky a tak silné týmy jako České Budějovice si vedení kvalitní defenzivou dokážou pohlídat."

Milan Kupka (České Budějovice): "Domácí začali aktivně, což umocnili rychlým prvním gólem. My jsme se jejich aktivitu snažili nějak otupit a po dvou akcích jsme výsledek ještě v první třetině otočili. Po třetím gólu se zdálo, že jsme domácí zarazili. Přidali jsme ještě čtvrtou branku a dobrou defenzivou v třetí třetině jsme utkání dovedli do vítězného konce."

Hokejisté Litvínova porazili v 16. kole extraligy Vítkovice 3:2. Dva góly vítězů vstřelil útočník Martin Ručinský. Ostravané, kteří jsou poraženými finalisty minulého ročníku, prohráli šestý z posledních sedmi duelů a propadají se ke dnu tabulky.

Sestřih a ohlasy

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Ručinský (Gerhát, Pojkar), 25. Trávníček (V. Hübl), 39. Ručinský (Pojkar) - 27. Kolouch (Burger), 35. Pohl (Kudělka, Húževka). Rozhodčí: Jeřábek, Bauer - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5125.

Jiří Kučera (Litvínov): "První třetina byla vyrovnaná, ale 'Růča' se trefil z křídla. Ve druhé třetině jsme dali na 2:0, ale poté jsme rychle inkasovali vyrovnávací branku. Naštěstí Martin Ručinský opět skóroval na 3:2 a výsledek jsme již udrželi."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Bylo to vyrovnané utkání s nepříznivým koncem pro nás. Nevyužili jsme přesilovku pět na tři, kdy jsme ještě k tomu gól dostali. Pak jsme tlačili na hráče, zvedli jsme se, srovnali na 2:2, bohužel v oslabení jsme dostali na 3:2. Ve třetí třetině jsme měli více ze hry, ale vyrovnat se nám již nepodařilo."

Varský gól
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v 16. kole extraligy na ledě Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech. O výhře Západočechů, kteří v průběhu třetí třetiny ztratili vedení 3:0, rozhodl v šesté sérii nájezdů Martin Zaťovič. Hosté se tak na východě Čech radovali ve vzájemných kláních již pošesté za sebou - naposledy dokázali hráči z města perníku vyhrát doma proti dnešnímu soupeři v říjnu 2008.

Sestřih a ohlasy

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:2, 0:1, 3:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 42. Kousal (Benák), 53. Buchtele, 60. Starý (Kolář I, Bartek) - 4. Skuhravý (Gawryletz), 15. Dej (Melenovský), 27. Kumstát (Pech, Košťál), rozhodující nájezd Zaťovič. Rozhodčí: Minář, Trombík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 8280.

Pavel Hynek (Pardubice): "Špatně jsme do utkání vstoupili a hned v úvodu inkasovali. Z naší strany byla první třetina špatná, od poloviny zápasu jsme se začali zvedat a ve třetí třetině jsme promíchali sestavu do tří pětek. Jak jsme odehráli třetí třetinu, tak se hraje o body, ale takhle musíme hrát celých 60 minut. Doufám, že to přeneseme do dalšího zápasu."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Zápas měl dvě poloviny. V té první jsme byli lepší my a vedli 3:0, bohužel jsme udělali zbytečnou chybu na konci druhé části, kdy jsme se naprosto zbytečně dostali do oslabení. Domácí pak po nástupu do třetí třetiny dali snižující branku, čímž se posadili na koně a pak jsme byli rádi, že jsme s vypětím všech sil uhájili bod, i když jsme ještě 16 vteřin před koncem měli tři. Tlak Pardubic byl ale takový, že jsme jej ustát ani nemohli. Ze zápasu, i když nakonec vezeme dva body, máme rozporuplné pocity."

Je nám líto, video expirovalo.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články