Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Plzeň se opět střetne se Spartou

Praha - Odvetu nedávného souboje, který dopadl výrazně lépe pro Pražany (4:1), sehrají ve středu v rámci dohrávky 1. kola extraligy hokejisté Plzně a Sparty. Souboj 14. kola v minulém týdnu Západočechům vůbec nevyšel a za nepovedené vystoupení se touží v nadcházejícím klání s tradičním rivalem revanšovat.

Plzni se čtvrteční duel na sparťanském ledě vůbec nepovedl. "Ta porážka nám hodně zhořkla, protože Sparta byla lepší po všech stránkách a my jsme podali strašný výkon. Sparta nás načapala v náš špatný den. Je atypické, když se během základní části sezony utkávají týmy tak brzy po sobě, a my bychom jí tu porážku chtěli nyní vrátit," řekl kouč Marian Jelínek.

Plzeňští si již mezitím stihli spravit chuť v Ostravě, kde po výtečném výkonu porazili domácí Vítkovice 3:0. "Ten zápas se nám opravdu povedl a takových výkonů není mnoho. Málokdy se podaří Vítkovice na jejich ledě takto přehrát. Aniž bych ale chtěl znehodnocovat náš výkon, myslím, že tak jak Sparta nachytala nás, nachytali jsme my Vítkovice," uvedl Jelínek.

Na marodce jsou stále zadáci Kaberle a Frolo. Krásný a atraktivní zápas před plným hledištěm, které nebudou chtít domácí zklamat, očekává asistent trenéra Sparty Patrik Martinec. "Utkáváme se s Plzní v krátkém sledu za sebou, ale očekáváme v každém případě úplně jiný zápas oproti tomu domácímu, který se nám opravdu mimořádně vydařil," připomněl Martinec.

Věří, že jeho svěřenci se po dvou výsledcích 0:0 v 60 minutách hry během uplynulého týdne opět začnou více prosazovat v produktivitě. "Do každého zápasu jdeme s jinou taktikou, ale vyhrát chceme vždy a k tomu jsou góly zapotřebí. Věřím, že tentokrát nějaké vstřelíme a začne se nám směrem dopředu zase dařit," přál si Martinec. Schází dlouhodobě absentující bek Krstev, zranění si obnovil útočník Sacha Treille.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články