Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hlaváčův kulový blesk a Mikeskovo vítězné entrée

Kladno - Jako ve slavném českém filmu si dnes připadal hokejový útočník Jan Hlaváč, který po výpomoci týmu Rytíři Kladno v úvodu nové sezony nastoupí do angažmá ve švédském Linköpingu. Tam se jako již tradičně v minulých letech přesouvá později kvůli tamním daňovým zákonům. "Opravdu je to pro mě dnes velice hektický den, protože jsem ještě chtěl Kladnu pomoci. Nazval bych to akcí 'kulový blesk'," konstatoval Hlaváč.

Jen nedlouho po skončení zápasu už musel být na letišti připraven k odletu. "Ve 22 hodin letím z Ruzyně a zítra již ve čtyři hodiny odpoledne hraji za nový klub ve Skelleftea," přiblížil dvojnásobný mistr světa.

"Dnes nám naštěstí zápas vyšel, prakticky nám tam napadalo všechno. Jsem samozřejmě nesmírně rád, že jsem se mohl rozloučit výhrou," doplnil Hlaváč po utkání, které Kladno vyhrálo nad brněnskou Kometou vysoko 8:2.

S celým angažmá v dresu Rytířů je relativně spokojen. "Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že když budu odjíždět a Kladno bude mít na svém kontě 18 bodů, tak bych tomu vůbec nevěřil. Některé zápasy nám vyšly stoprocentně, v jiných už to ale bylo horší," přemítal Hlaváč. Svoji produktivitu se čtyřmi góly a dvěma asistencemi v 11 vystoupeních komentoval střízlivě. "Možná jsem si představoval, že vstřelím více branek, ale na druhé straně jsem mohl být i méně úspěšný, takže i z osobního pohledu jsem si nevedl špatně. Na angažmá na Kladně budu rád vzpomínat," uzavřel v poklusu Hlaváč před svou skandinávskou misí.

Mikeska prožil v Karlových Varech vítěznou premiéru

Také útočník Michal Mikeska změnil své působiště. Na hostování z Českých Budějovic přišel do Karlových Varů a hned se uvedl jednou gólovou asistencí. Po sérii šesti po sobě jdoucích porážek a pádu na poslední příčku dnes Západočeši zabrali a jasně porazili Litvínov poměrem 6:2. "V Karlových Varech jsem se objevil včera večer, tedy až poté, kdy se přestup z Českých Budějovicích upekl týž den v poledních hodinách," řekl Mikeska. "Přespal jsem na penzionu a první seznámení s mužstvem jsem absolvoval na dnešním dopoledním rozbruslení a při zápase," usmíval se po vítězné premiéře Mikeska.

Je nám líto, video expirovalo.
BK Mladá Boleslav - HC MOUNTFIELD

Necítil se sice stoprocentně, ale ze svého vystoupení měl vcelku dobrý pocit. "Sice jsem trénoval, ale čtyři zápasy jsem nehrál a zápasový rytmus mi chyběl. Při dlouhém střídání mi docházely síly, ale myslel jsem si, že to bude horší," vysvětlil Mikeska. "Nechal jsem si prostor pro další zlepšování a doufám, že tento prostor zaplním," dodal.

Trenéři ho zařadili do druhé formace s kapitánem Václavem Skuhravým a Martinem Zaťovičem. "Hrálo se mi s nimi dobře, dali jsme dvě branky, jednu jsme sice dostali, ale to se stane... Hlavně, že jsme vyhráli, protože se soupeři, kteří jsou okolo nás, si nemůžeme doma dovolit ztrácet body," zakončil první rozhovor v novém prostředí Mikeska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články