Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Washington nezastavila ani Philadelphia, Jágr nebodoval

New York - Washington, který prožívá nejlepší vstup do sezony v historii, si udržel neporazitelnost i po čtvrtečním utkání NHL na ledě Philadelphie, kde zvítězil 5:2 a připsal si šestou výhru. V posledních pěti utkáních dovedl Capitals k úspěchu brankář Tomáš Vokoun, který tentokrát zneškodnil 40 střel včetně pěti pokusů Jaromíra Jágra.

Utkání Philadelphia - Washington
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Český gólman je na podobný zápřah zvyklý z Floridy, kde působil předchozí čtyři roky. "Jsou to odlišné zápasy. Je to pro mě nová zkušenost. Učím se, jak se vypořádat s různými třetinami, kdy na mě jde v jedné osmnáct střel a ve druhé třeba jedna nebo dvě," prohlásil Vokoun. Dvě branky vítězů dal Alexandr Ovečkin, rozdílovou trefu si připsal obránce Roman Hamrlík, který vstřelil svůj první gól v novém působišti. Českému hráči pomohla k premiérové brance teč soupeře, když Andreas Lilja změnil směr Hamrlíkova nahození od modré čáry.

"Minulý zápas jsme se bavili o tom, že nedáváme góly z dorážek, tak jsme si říkali, že se budeme více tlačit do branky. A hned se to vyplatilo. Góly Ovečkina i Perreaulta byly výsledkem dobrého tlaku na branku. A myslím si, že stejně tak Hammerův (Hamrlíkův) zásah skončil v síti díky tomu, že si každý sjížděl k brance," řekl trenér Washingtonu Bruce Boudreau, jehož svěřenci jsou s 12 body první v soutěži.

Útočník Milan Michálek se zasloužil dvěma góly a asistencí o výhru Ottawy 4:1 nad Winnipegem. Michálek, který je s osmi body nejproduktivnějším českým hokejistou v sezoně, při obratu týmu nejdříve překonal krajana Ondřeje Pavelce, poté přihrál na vítězný gól a v poslední minutě pojistil výsledek trefou do prázdné branky. Ottawa se odpoutala z posledního místa ve Východní konferenci, kam klesl právě její čtvrteční soupeř Winnipeg.

Winnipeg neudržel vedení ani o den dříve v Torontu, kde prohrál po nájezdech. "Když hrajete dva zápasy ve dvou dnech, musíte hrát chytřeji. Určitě bych ale neřekl, že jsme byli unaveni," podotkl Pavelec. Trenér Senators Paul MacLean si pochvaloval, jak si vedla nově složené řada, v níž se k Jasonu Spezzovi a Michálkovi postavil Colin Greening. Pětadvacetiletý nováček se uvedl asistencemi u prvních dvou gólů.

Nejdříve před brankou pomohl vybojovat kotouč pro Michálka, ve druhém případě zpoza branky našel mezi kruhy volného Spezzu. "Doufám, že zůstaneme pohromadě a ještě několik dalších takových gólů dáme. Při prvním gólu, který byl moc důležitý a zvedl nám sebevědomí, jsem se snažil odvést svou práci před brankou. Ale je potřeba ocenit i jeho (Michálka) čtení hry. Je to chytrý hráč, věděl, kam přijde puk. Byl tam, aby se po něm vrhnul a dorazil ho," uvedl Greening.

Spezzu těšilo, že na rozdíl od minulých dvou domácích proher, kdy Senators shodně inkasovali sedm branek, se tentokrát nenechali rozhodit vedoucím gólem soupeře. "Nepřestávali jsme hrát, nenechali jsme je z toho vedení těžit. V předchozích zápasech jsme soupeře, když dal vedoucí gól, nechali převzít otěže. Měli jsme hlavy dole a dostali další branky. Dnes jsme v tomhle odvedli mnohem lepší práci," řekl kanadský útočník.

Do sestavy Bostonu se vrátil český útočník David Krejčí a byť v zápase s Torontem nebodoval, mohl se radovat z výhry úřadujících šampionů 6:2. Colorado, které letos zvítězilo ve všech pěti utkáních na ledě soupeřů, prohrálo ve své aréně i podruhé, když podlehlo Chicagu 1:3. V dresu hostů se do základní sestavy opět nevešel český útočník Rostislav Olesz. Stejný osud potkal i Romana Horáka, který strávil druhé utkání po sobě mezi náhradníky Calgary, jež doma podlehlo 2:3 v prodloužení New York Rangers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články