Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice vyhrály na Kladně 3:1 a vedou extraligu

Kladno - Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v dohrávaném utkání 13. kola extraligy na ledě Kladna 3:1 a po páté výhře za sebou se posunuli na první místo tabulky. Jihočeši vedou díky lepšímu skóre před Plzní a Zlínem. Domácí nastoupili ještě bez obránců Majeského a Dvořáka, které klub testuje.

Utkání Kladno - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Domácí už po 46 sekundách prohrávali, Kotalík si pohrál s Tomanem a rychle otevřel skóre. Blízko vyrovnání byl ve 4. minutě Hlaváč, jeho střela ale orazítkovala obě tyčky Kovářovy branky a odrazila se zpět do hřiště. Velkou šanci srovnat s Jihočechy krok měli kladenští hráči v následných přesilových hrách, nedokázali však potrestat ani jeden ze tří prohřešků soupeře. Místo toho se prosadili opět hosté. Toman fauloval ve 25. minutě v gólové šanci Gulaše, rozhodčí nařídili trestné střílení a útočník Mountfieldu jej jistě proměnil.

Rytíři se vrátili zpět do hry v další přesilové hře. Druhé vyloučení Mikuše potrestal Hlaváč, jehož střela prošla Kovářovi mezi betony. Blíže k další brance měli ale hosté. Kotalík ani Gulaš však Cháberu, bývalého gólmana Českých Budějovic, podruhé překonat nedokázali. Podobně se na druhé straně podruhé nedokázal zapsat mezi střelce aktivní Hlaváč. Středočeši bojovali o vyrovnání, Kovář byl ale pozorný a ve 44. minutě mohl naopak přiblížit hosty zisku tří bodů Kotalík. Chábera byl však také připraven.

Sérii zákroků musel českobudějovický gólman předvést při Kotalíkově vyloučení šest minut před koncem normální hrací doby, se všemi kladenskými střelami si ale poradil. Při power-play Kladna byl blízko vyrovnání Patera, ale jeden z českobudějovických hráčů mu stihl zablokovat hokejku. Deset sekund před koncem poté potvrdil výhru hostů Kašpařík, jenž zároveň zajistil Českým Budějovicím posun na první místo tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Kladno - České Budějovice
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články