Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Gřegořek jde do Třince, Vary získaly Salfického

Karlovy Vary - Hokejistům Karlových Varů by ke zlepšení výsledků měl pomoct zkušený brankář Dušan Salfický. Devětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa bude v kádru Energie působit na střídavé starty z prvoligových Litoměřic a nastoupit by měl již dnes na ledě Mladé Boleslavi. Do Karlových Varů navíc přichází obránce Travis Gawryletz a útočník Bryan McGregor, za kterého klub do Třince uvolnil beka Petra Gřegořka. "I přesto, že se vedení HC Energie stále potýká s velmi závažnou situací ohledně rozpočtu, který stále není na sezonu zajištěn, není nám umístění našeho mužstva v extraligové tabulce lhostejné," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Dušan Salfický
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Západočeši jsou momentálně předposlední, jen o skóre před Mladou Boleslaví. Mají však odehrané o dva zápasy více. Ekonomická situace podle všeho stojí i za uvolněním elitního obránce Gřegořka do Třince. Navíc Karlovy Vary nebyly s výkony loňského mistra světa úplně spokojené. "Za hráče získáváme zajímavou finanční částku a Bryana McGregora. Bryan je šikovný útočník, který by měl být pro naši ofenzivu posilou. Z financí za přestup Petra Gřegořka se budeme snažit mužstvo v rámci možností posílit," vysvětlil Vaněk.

Hodně si v Karlových Varech slibují od Salfického, který by měl zastoupit zraněnou brankářskou jedničku Lukáše Mensatora. Mimo hru je navíc i na začátku sezony plánovaná dvojka Marek Benda. Branku Energie tak v předešlých zápasech hájil Tomáš Závorka. "Je to dobrý brankář, který dosud sbíral zkušenosti především v první lize. Budoucnost má nepochybně ještě před sebou. Nicméně v současné situaci se snažíme na brankářský post zajistit více zkušeností," uvedl Vaněk.

Vary se chystají jednat o delším angažmá Salfického s prvoligovým Ústím nad Labem. Salfický je totiž kmenovým hráčem Slovanu a v Litoměřicích hostuje. Zatímco Salfický a McGregor by se v sestavě Karlových Varů měli objevit už dnes, obránce Gawryletz je teprve na cestě ze zámoří. Pětadvacetiletý bek, který v minulé sezoně hrál v nižší AHL za Lake Erie Monsters a v tomto ročníku nastupoval v ECHL za Ontario Reign, by měl do Prahy přiletět ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články