Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Litvínov doma prohrál s mistrovským Třincem 0:4

Litvínov - Hráči Litvínova prohráli s mistrovským Třincem 0:4, když Oceláři o výhře v repríze čtvrtfinále play off rozhodli v rozmezí čtyř minut v závěru první třetiny. Ve zbytku utkání už se skóre nezměnilo a gólman Peter Hamerlík tak podruhé v sezoně udržel čisté konto. V čele tabulky se udržel Zlín, přestože prohrál po nájezdech v Plzni. Naplno bodovaly dosud nejslabší celky extraligy, Karlovy Vary zvítězily na Spartě a Mladá Boleslav gólem v 60. minutě dobyly pardubickou arénu.

V sedmnácté minutě se do branky Litvínova v pádu trefil faulovaný Hrabal a o 65 vteřin později přihrál zpoza branky Peterek před Volkeho volnému Kohnovi. Za dalších 35 sekund domácí obrana opět v nedbalkách a Hrňa toho krásným gólem do šibenice využil. V poslední minutě prvního dějství ujel všem domácím hráčům expres Adamský a završil skvělou čtyřminutovku Třince čtvrtým gólem. Hostům nemuselo ani vadit, že jim rozhodčí zřejmě neuznali regulérní další gól.

Hráči Mladé Boleslavi dokázali otočit průběh zápasu v Pardubicích a vyhráli 3:2. Středočeši prohrávali po gólech Starého a útočníka Koláře v osmé minutě již 0:2, ale nakonec se radovali ze třetí výhry v soutěži za sebou. V 15. minutě se při přesilovce čtyř na tři trefil obránce Chaloupka a o 28 vteřin později Kotrla využil chybné rozehrávky gólmana Růžičky. Na začátku 60. minuty pak byl vyloučen domácí Benák a šest vteřin před koncem utkání Balaštík zajistil import tří bodů do města automobilů.

Hokejisté Brna vybojovali na ledě úřadujícího vicemistra Vítkovic vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí po gólech Dlouhého a Kempného ještě deset minut před koncem prohrávali 0:2, mohutným finišem však zachránili alespoň bod. Po trefě Kudělky z 50. minuty se při power play prosadil 63 sekund před třetí sirénou Ujčík a Vítkovice i v šestém utkání sezony bodovaly. Z osmi penaltových exekutorů se ale prosadil pouze Čermák  a zajistil Brnu druhý bod.

Hráči Slavie vyhráli na ledě Kladna 4:1 a ukončili tak sérii čtyř zápasů bez bodového zisku. Do vedení Slavii poslal šťastnou střelou Hertl, který nasledně v přesilovce nabil na gólovou ránu Kalusovi. Kladno se dočkalo pouze snížení, když Dragoun doslova dotlačil puk za záda slávistického gólmana. Domácí pak nevyužili několik slibných šancí, naopak dvoubrankové vedení vrátil Slavii Kůrka. Tři body hostům při power play pojistil Tomica.

Hokejisté pražské Sparty podlehli Karlovým Varům 3:5 a ani podruhé se před domácím publikem neradovali z vítězství. Pod druhou výhru Západočechů v nové sezoně se výrazně podepsal útočník Petr Kumstát, který vstřelil čtyři branky. Západočeši nastoupili bez své brankářské jedničky Mensatora, místo kterého nastoupil Benda.

V souboji dvou vedoucích celků extraligy zdolala doma Plzeň první Zlín 3:2 po samostatných nájezdech. Po první třetině sice hosté vedli, ale Indiáni v prostřední části skóre díky brankám Mrni a Marušáka otočili. Bedřich Köhler si svým druhým gólem v zápase vynutil v prodloužení, z dvoubodové výhry se ale nakonec radovali domácí, vítězné trestné střílení obstaral přesnou střelou k pravé tyči Hanzlík. Útočník hostů Petr Leška odehrál jako devátý hráč v historii 900. zápas v extralize.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)Branky a nahrávky: 50. Kudělka (Ujčík, Burger), 59. Ujčík (Burger) - 17. R. Dlouhý (L. Čermák, Erat), 37. Kempný (Holec), rozhodující nájezd L. Čermák. Rozhodčí: Blecha, Mikula - Bryška, J. Novák. Vyloučení: 2:6, navíc H. Zohorna (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4816.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Starý (Koukal, Kolář I), 8. Kolář I (Kolář II) - 15. Chaloupka (D. Výborný), 15. Kotrla (J. Jindra, Vrbata), 60. Balaštík (D. Výborný, Tomas). Rozhodčí: Homola, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 6720.

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Dragoun (Hovorka) - 9. T. Hertl, 14. Kalus (T. Hertl, J. Krejčík), 37. Kůrka (T. Svoboda, V. Růžička ml.), 60. Tomica. Rozhodčí: Lacina, Smitka - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2997.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Pacovský (Sersen, Milam), 28. Tenkrát (Ton), 50. T. Rachůnek (Y. Treille) - 2. Dej (Melenovský), 14. Kumstát (Pech), 38. Kumstát (Pech, D. Nosek), 40. Kumstát (Pech), 60. Kumstát (D. Nosek). Rozhodčí: Hodek, Kalivoda - Pouzar, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 3339.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Mrňa (Duda), 40. Marušák (Kratěna, Martin Straka), rozhodující nájezd Jiří Hanzlík - 11. Köhler (Leška), 48. Köhler (Hamrlík). Rozhodčí: Pešina, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 10:7, navíc Leška (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4913.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Hrabal (Hrňa), 18. Kohn (Peterek), 19. Hrňa, 20. Adamský (Peterek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Bejček, Dřínovský. Vyloučení: 8:8. Bez využití. Diváci: 3254.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články