Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr opět zářil, postaral se výhru Philadelphie nad Rangers

New York - Český hokejový fenomén Jaromír Jágr se stal i ve svém druhém vystoupení v přípravě v dresu Philadelphie první hvězdou zápasu. Devětatřicetiletý útočník se představil poprvé v domácí hale Wells Fargo Center a dvěma góly a jednou asistencí pomohl k vítězství Flyers nad New Yorkem Rangers 5:3. Jezdci se po utkání vydali do Prahy, kde je ve čtvrtek čeká duel s pražskou Spartou.

Jaromír Jágr s číslem 68
zdroj: ČT24

Jágr, který se do NHL vrací po třech letech strávených v Kontinentální lize v dresu Omsku, zářil už v pátek při své premiéře na ledě Detroitu, kde vítězným gólem a asistencí zařídil výhru 3:1. V pondělí se předvedl i proti klubu, v jehož barvách se v roce 2008 se slavnou soutěží loučil před odchodem do Ruska.

Před vyprodaným stadionem ve Philadelphii, kam zavítalo 19 657 příznivců, se Jágr dvakrát prosadil v přesilovkách. V polovině úvodní části nejdříve odpověděl na vedoucí branku Andrease Thuressona. Po přihrávce Kimma Timmonena se trefil ránou za pravým kruhem pro vhazování. V 25. minutě dostal Flyers také do vedení 2:1, když z voleje vypálil z mezikruží po přihrávce Dannyho Brierea. Ve druhé části se oba týmy prosadily celkem dvakrát v početní výhodě.

Jaromír Jágr
zdroj: AP Photo autor: Tony Ding

Po Jágrově trefě nejdříve vyrovnal John Mitchell, pak vrátil Philadelphii vedení po asistenci Jakuba Voráčka Matt Read a ztrátu Jezdců znovu smazal Brian Boyle. Ve 47. minutě rozhodl i po Jágrově přihrávce Braydon Coburn a v závěru v power play se trefil ještě Wayne Simmonds. "S 'G' na centru je daleko jednodušší hrát," cenil si Jágr spolupráce s Claudem Girouxem, který si v utkání připsal tři asistence. "Je geniální," řekl Jágr deníku Philadelphia Inquirer. V dobré náladě pak odpovídal i na dotaz, koho mu Giroux připomíná. "Mě, když jsem byl mladý," smál se Jágr a následně dodal na adresu nového spoluhráče, že je to malý "Mario Lemieux".

Výhru vychytali dva čeští brankáři. Michal Neuvirth se podílel 22 úspěšnými zákroky na výhře Washingtonu nad Columbusem 3:1 a překonal jej jen krajan Václav Prospal, který v 53. minutě zkorigoval výsledek. Asistenci na třetí gól Capitals si předtím připsal v polovině druhé části při trefě Mathieua Perreaulta obránce Roman Hamrlík. Ondřej Pavelec při vítězství Winnipegu 3:1 v St. John's nad Ottawou kryl 24 střel a překonal jej jen v 46. minutě v přesilové hře Mika Zibanejad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články