Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sýkora a Eliáš zařídili výhru Devils, Jágr nenastoupil

New York - Pět českých hokejistů se střelecky prosadilo ve středečních přípravných zápasech na nový ročník NHL. O výhře New Jersey 2:1 v prodloužení nad New Yorkem Rangers rozhodli v Albany Petr Sýkora a Patrik Eliáš. Za Philadelphii, která stejně jako v úterý nastoupila ještě bez české hvězdy Jaromíra Jágra, se při domácí porážce s Torontem 2:4 zapsal mezi střelce osmnáctiletý útočník Tomáš Hyka.

Čtyřiatřicetiletý Sýkora, který se v kempu Devils uchází o smlouvu a snaží se o návrat do NHL, ukázal své střelecké umění ve 12. minutě, kdy překonal gólmana Henrika Lundqvista. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru mohl v Albaně zavzpomínat, jak si v 90. letech na prahu své zámořské kariéry v dresu tamních River Rats v nižší AHL také říkal o stabilní místo v kádru New Jersey. Za Rangers, kteří se za týden představí v přípravném duelu v pražské Tesla Areně proti Spartě, vyrovnal v 56. minutě Dale Weise. Po 45 sekundách nastavení rozhodl o vítězství Devils Eliáš.

Ve Philadelphii se stále čeká na první vystoupení Jaromíra Jágra, ke kterému by mělo dojít až v pátek na ledě Detroitu. Se stejným soupeřem hrají Flyers také dnes v kanadském Londonu, ale tam česká hvězda pro problémy s vízem hrát nebude.

Zajímavý obrat v tomto týdnu zažil mladoboleslavský odchovanec Hyka, který je u Flyers na zkoušce. Nejdříve byl už na cestě na letiště, aby zamířil do svého týmu v juniorské QMJHL Gatineau Olympiques, ale po telefonátu generálního manažera Paula Holmgrena se vrátil do týmu. Za šanci se Hyka odvděčil trefou v 38. minutě na 1:2. "Jsem šťastný a doufám, že dám gól i v dalším zápase," řekl Hyka serveru phillyburbs.com a ke svému návratu do týmu po předchozím škrtu dodal: "Bylo to bláznivé. Doufám, že tady teď vydržím," dodal nedraftovaný český útočník.

Rostislav Klesla (vpravo) v dresu Phoenix Coyotes
zdroj: AP Photo autor: Bret Hartman

Prohře Washingtonu 3:4 v prodloužení na ledě Columbusu nezabránil gólem a asistencí zkušený zadák Roman Hamrlík. Útočník Jiří Hudler na ledě Pittsburghu snížil ztrátu Detroitu na začátku závěrečné třetiny na 2:3 a tento stav se už do konce zápasu nezměnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články