Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jágr po návratu do Ameriky vyrazil na první trénink

Filadelfie – Jaromír Jágr se poprvé po návratu z Ruska do Ameriky zapojil do tréninku. Uvítal ho potlesk několika stovek fanoušků, kterým se hokejová hvězda vzápětí představila na pravém křídle první formace po boku Jamese van Riemsdyka a Clauda Girouxe. Oba jsou z docela jiné hokejové generace, v NHL začali hrát zhruba v době, kdy Jágr odcházel do Ruska. 

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie
zdroj: ČTK/AP autor: Alex Brandon

"Začali nastupovat právě v době, kdy jsem z NHL odcházel. Po prvním tréninku nemůžu nic hodnotit, ale prohlížel jsem si jejich nejlepší akce na YouTube a stránkách NHL," poznamenal Jaromír Jágr, který se k výkonům svých spoluhráčů nechtěl blíže vyjadřovat. Trenér Peter Laviolette totiž připustil, že se plánované složení útoků může výrazně měnit.

Oba členové Jágrova útoku ale neskrývali nadšení z možnosti hrát společně se slavným útočníkem. "Když jsem byl malý, vzhlížel jsem k němu. Je to zřejmě jeden z nejlepších hokejistů všech dob. Kdykoliv máte možnost hrát s někým takovým v jedné řadě, je to skvělý zážitek," radoval se Giroux, o šestnáct let mladší než Jágr.

Nová posila Filadelfie je přesvědčena o tom, že ji věk nijak nehendikepuje. "Není mi 21. Ale můžu slíbit, že ze sebe vydám to nejlepší, abych mohl hrát na nejvyšší úrovni," podotkl Jaromír Jágr.

Dvojnásobného mistra světa a olympijského vítěze prý překvapilo, že o něj stáli fanoušci Pittsburgu, v jejichž týmu začínal svou zámořskou kariéru. "Nemyslel jsem si, že by o mě stáli, kdykoliv jsem tam hrál, bučeli na mě," připomněl své zážitky z doby, kdy hrál za Washington a New York Rangers. Autor 1 599 bodů v NHL deklaroval, že do Philadelphie by nikdy nešel, kdyby nevěřil jejím ambicím na zisk Stanley Cupu. "Nepřišel jsem pro peníze, ale také jsem se nepřišel znemožnit," zdůraznil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články