Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ET: Sparta jasně ovládla pražské derby, Brno prohrálo

Praha – První pražské derby nové hokejové sezony ovládli hráči Sparty, kteří vyhráli ve staré edenské hale nad Slavií 6:2. Zápas byl součástí European Trophy, a Sparta si tak v této přípravné soutěži připsala po třech porážkách první výhru. Velkou zásluhu na tom měli Petr Ton a Petr Tenkrát, kteří byli podepsaní pod čtyřmi góly. Naopak hokejisté Komety Brno si připsali druhou prohru v soutěži, když v Innsbrucku po přestřelce z poslední třetiny podlehli německému soupeři z Mannheimu 4:5.

Spartu nasměrovala za výhrou branka Petera Jánského již 38 sekund po začátku utkání. Podobně se hostům vydařil i vstup do druhé třetiny, kdy se prosadili Troy Milam a Ton, brankář Slavie Miroslav Kopřiva se proto v čase 20:36 nechal za stavu 0:4 vystřídat.

Slavia pak sice dokázala zápas lehce zdramatizovat, ale i díky výbornému výkonu brankáře Martina Faltra Sparta prestižní duel dovedla do vítězného konce. Uspěla i přesto, že v sestavě chyběla brankářská jednička Tomáš Pöpperle nebo kapitán Michal Broš.

Zápas, který sledovalo přes dva tisíce diváků, byl plný tvrdých zákroků a trestů. Josef Vašíček a Sascha Treille se utkali v pěstní bitce, kterou vyhrál francouzský reprezentant.

V Innsbrucku čekali diváci na první gól třicet minut. V brněnské brance zářil Trvaj, Mannheim držel Brückmann. Skóre otevřel útočník Mannheimu Mitchell, který dorazil odražený kotouč do sítě, a německý tým získal v úvodu poslední třetiny dvoubrankový náskok. Kometa ale vyrovnala i díky gólu Pospíšila ve vlastním oslabení.

Jenže Mannheim po chybách brněnských zadáků získal zpět dvoubrankový náskok. V dramatickém závěru dvě minuty před koncem obránce Bičánek snížil v přesilovce na 3:4 a Brňané se vrhli do útočení, ale v poslední minutě z protiútoku do otevřené obrany překonal Trvaje Mauer. Branka brněnského Erata dvanáct sekund před koncem už znamenala jen korekci skóre.

Hokejová European Trophy: 

Slavia Praha - Sparta Praha 2:6 (0:2, 1:3, 1:1) 

Branky a nahrávky: 22. J. Doležal (P. Jelínek), 42. Šulc (Kuboš) - 1. Jánský (I. Rachůnek, Lapšanský), 19. Tenkrát (Ton), 21. Milam, 21. Ton (Tenkrát), 25. Tenkrát (Sersen, Milam), 57. Bližňák (Ton, Tenkrát).

Rozhodčí: Hrubý, Smitka - Bádal, Bejček. Vyloučení: 12:14, navíc Vašíček - S. Treille oba 5 min. a do konce utkání, Kasík 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2280.

Mannheim - Kometa Brno 5:4 (0:0, 1:0, 4:4)

Branky a nahrávky: 30. Mitchell (Seidenberg, Sifers), 41. Mauer (Ullmann, Seidenberg), 48. MacDonald (Sifers), 52. Mitchell (Lee, Lehoux), 60. Mauer (Lehoux) - 44. Šenkeřík (Křivohlávek), 48. Pospíšil (Podkonický), 59. Bičánek (Hubáček), 60. Erat.

Rozhodčí: Piechazcek, Zehetleitner - Buse, Velkoski. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2100.

Ostatní výsledky

Východní divize: Slovan Bratislava - Vídeň Capitals 6:1. 
Severní divize: IFK Helsinky - Lulea HF 5:2. 
Západní divize: Eisbären Berlín - Red Bull Salcburk 0:5.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články