Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Rypiena nezabily drogy, ale deprese

Winnipeg (Kanada) – Sedmadvacetiletý hokejista Winnipegu Rick Rypien, který byl v pondělí ve svém domě v Albertě nalezen mrtvý, trpěl pravděpodobně depresemi. Alespoň podle Craiga Heisingera, manažera Jets, za něž měl Rypien od příští sezony NHL hrát. "Nebyly v tom drogy nebo alkohol. Důvodem (Rypienovy smrti) je deprese a taková je pravda," uvedl Heisinger. Ve spolupráci s Rypienovou rodinou by chtěl zjistit, zda si bývalý hráč Vancouveru vzal život úmyslně. Policie žádné podezřelé okolnosti neobjevila a již vyloučila cizí zavinění hokejistovy smrti.

Rick Rypien v dresu Vancouveru
zdroj: ISIFA/EPA autor: Kamil Krzaczynski

Rypien hrál v NHL od sezony 2005/2006, kdy poprvé nastoupil za Vancouver. Naposledy se v dresu Canucks objevil loni v listopadu, poté si vzal z nespecifikovaných osobních důvodů volno a na led se vrátil ve farmářském týmu Canucks Manitoba Moose v AHL. Podle spekulací médií byly důvodem jeho pauzy psychické problémy.



V polovině října obdržel šestizápasový trest za bitku s fanouškem, ale po podpisu ročního kontraktu s Jets na 700 tisíc dolarů se zdálo, že se věci obracejí k lepšímu. "Měl z toho radost. I proto je jeho smrt šokem. Démoni, kteří ho pronásledovali, byli silnější, než vůbec někdo tušil," připustil bývalý Rypienův spoluhráč Mike Keane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články