Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Přebudovaná Sparta se připravuje na návrat mezi elitu

Praha - Hokejová Sparta začíná novou éru. Loňské boje o záchranu jsou v Holešovicích zapomenuty, v nové sezoně se Sparta chce vrátit zpět mezi extraligovou elitu. Tým s novými trenéry a značně přebudovanou hráčskou soupiskou začal tento týden herní přípravu. Mladou Boleslav zdolala Sparta 1:0 díky brance Ivana Rachůnka z 59. minuty a ve třetím duelu se po prohrách v úterý s Libercem a ve čtvrtek v Chomutově dočkala první výhry.

Zatímco v úvodních dvou přípravných zápasech nasadili trenéři pražské Sparty Josef Jandač, Richard Žemlička a Patrik Martinec především mladé hráče, tentokrát poslali do hry nejsilnější sestavu. Dres Sparty tak poprvé oblékly zámořské posily Troy Milam a Alex Foster, v sestavě nechyběli ani Petr Tenkrát, Michal Broš či Petr Ton.

"Loňská sezona je pravěk. Musíme se koncentrovat na tu letošní a přebudované mužstvo dát co nejvíce dohromady, aby to všechno sedlo, protože nezůstal kámen na kameni," uvedl kouč Jandač.

Mužstvo opustilo devět hráčů včetně klubových ikon Davida Výborného a Ondřeje Kratěny. Ofenzivu posílil například loni nejlepší střelec Litvínova Peter Jánský nebo zlínský Ivan Rachůnek. Zkušenosti do omlazeného týmu by měl přinést útočník Petr Tenkrát. "Žádný tlak zatím necítím. Je tu hrozně moc šikovných kluků. Věřím, že se chytíme a budeme bojovat pro tým. Ono to potom půjde," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava hokejistů Sparty
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články