Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České Budějovice sázejí na omlazený kádr

České Budějovice – Českobudějovičtí hokejisté pod vedením kouče Františka Výborného zahájili tento týden přípravu na ledě, do níž se podobně jako před rokem zapojilo i několik juniorů. Posilami Jihočechů pro defenzivu jsou Slovák Peter Mikuš, jenž přišel z Mladé Boleslavi, a Slovinec Aleš Kranjc. Dvoufázové tréninky absolvují s prvním týmem navíc i Jiří Ferebauer a Stanislav Polodna z Písku, kteří nastoupili k několika extraligovým duelům Mountfieldu již v minulé sezoně. Zápasovou přípravu zpestří účast v European Trophy.

"Máme celkem šest pětek, přičemž v přípravě jsou stejně jako loni i někteří junioři. Osvědčilo se nám to. Navíc ekonomická situace je všude podobná, takže se budeme snažit vychovat z odchovanců hráče pro áčko. Letos tu jsou například útočníci Jakub Marek a Radek Seidl," řekl trenér Výborný.

Své místo v týmu si pokusí vydobýt i opavský rodák Martin Heider, který v posledních letech působil v Německu. "Je to důrazný a silný útočník do předbrankového prostoru. Je to hráč do třetí, čtvrté lajny, který se bude chtít o svůj prostor poprat," okomentoval příchod nové tváře pro klubový web sportovní manažer Josef Zajíc.

Trenéři přivítali v kádru také slovinského reprezentačního obránce Aleše Kranjce. "S trenérem jsme se sešli před pěti roky, známe se z Jesenice a reprezentace. On dobře ví, co ode mě může očekávat," prohlásil Kranjc.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava hokejistů Českých Budějovic

V European Trophy nastoupí Jihočeši proti Plzni, Kometě Brno, pražské Spartě, bratislavskému Slovanu, Vídni, Salcburku a finským klubům Kärpät Oulu a KalPa Kuopio. "Taková konfrontace s mezinárodním hokejem bude určitě změna, sezona tím ale teprve začíná. Budeme chtít uspět, zároveň to ale pořád je pouze příprava, sestava se bude měnit a priorita sezony je někde jinde," uvedl Výborný s vyhlídkou k osmi duelům v soutěži.

Od omlazeného týmu očekává další výkonnostní krok vzhůru. "Kádr prošel loni velkou obměnou a hráčů tady máme dostatek. Nyní bude na nich, aby výsledkově potvrdili tu relativně povedenou minulou sezonu," doplnil Výborný.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články