Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Útočník Štefanka se po roce vrací do Vítkovic

Ostrava – Slovenský hokejista Juraj Štefanka se po sezoně strávené ve Slavii Praha a Mladé Boleslavi vrací znovu do Vítkovic. Ani v jednom ze středočeských celků se důrazný slovenský centr neprosadil podle svých představ, po roce proto vzal zavděk návratem do Ostravy. Pětatřicetiletý střední útočník dnes v klubu českého vicemistra podepsal roční smlouvu, opačným směrem se už dříve přesunul další slovenský forvard Roman Tomas.

"Zkusil jsem si i něco jiného. Nakonec jsem zjistil, že Vítkovice jsou pro mě asi to nejlepší, takže jsem se vrátil velmi rád," prohlásil Štefanka.

Štefanka v předloňské sezoně dopomohl Vítkovicím k zisku stříbrných medailí, pak přestoupil do Slavie, která ho však ještě v průběhu uplynulého soutěžního ročníku uvolnila do Mladé Boleslavi.

Zatímco před dvěma lety posbíral ve vítkovickém dresu 45 bodů za 22 gólů a 23 asistencí, ve Slavii a Mladé Boleslavi si dohromady připsal jen sedm branek a osm přihrávek. V barážové sérii proti Ústí nad Labem jednou skóroval a asistoval a podílel se na záchraně Mladé Boleslavi mezi elitou.

Je nám líto, video expirovalo.
Štefanka se připravuje s Vítkovicemi

Štefanka dříve v extralize oblékal už i dres Karlových Varů, Plzně, Kladna, Znojma a Třince, vyzkoušel si ruskou ligu v barvách Nižněkamsku. Ve Vítkovicích už působil rovněž v letech 2003 až 2006, nyní v Ostravě nastoupí ke své šesté sezoně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články