Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští hokejisté odlétají dnes do Montrealu, soupiska není stále uzavřena

Praha - Česká hokejová reprezentace dnes odlétá do Montrealu, kde se bude od 1. do 18. května konat mistrovství světa. Od roku 1962 to bude první mistrovství konané mimo Evropu, tehdy šampionát proběhl v americkém státě Colorado. Český trenér Hadamczik zatím ještě neuzavřel soupisku, tým může být stále posilněn hráči z vyřazených klubů ve druhém kole playoff NHL. Včera byli z nominace vyřazeni útočníci Josef Straka a Roman Červenka a je jisté, že tento osud potká ještě jednoho z útočníků.

Čeští  hokejisté se budou snažit napravit si reputaci z loňského ročníku, kdy vypadli už ve čtvrtfinále, kdy prohráli s domácím Ruskem 0:4 a skončili celkově sedmí. V naší základní skupině narazíme na Rusko, Dánsko a Itálii. Z této skupiny postoupí tři do osmifinálové skupiny, pak už bude následovat klasické vyřazování.
 
V českém kádru je aktuálně 26 hráčů a je jisté, že jeden z útočníků se na šampionátu nepředstaví. Vzhledem k tomu, že vedení národního týmu chce čekat i na výsledky druhého kola Stanleyova poháru a případně mužstvo posílit ještě o hráče z týmů, které vypadnout v této fázi NHL, může jich být více. Na aktuální soupisce figuruje zatím 14 hráčů zámořské NHL.
 
Aktuální složení reprezentačního týmu:

Brankáři: Marek Pinc (Liberec), Adam Svoboda (Slavia Praha), Milan Hnilička (Ufa/Rus.)

Obránci: Vladimír Sičák (České Budějovice), Petr Čáslava (Čerepovec/Rus.), Tomáš Kaberle (Toronto/NHL), Filip Kuba (Tampa/NHL), Ladislav Šmíd (Edmonton/NHL), Jan Hejda (Columbus/NHL), Zbyněk Michálek (Phoenix/NHL), Karel Rachůnek (New Jersey/NHL)

Útočníci: Radim Vrbata, Martin Hanzal (oba Phoenix/NHL), Petr Kumstát, Václav Skuhravý (oba Karlovy Vary), Jakub Klepiš (Slavia Praha), Tomáš Rolinek (Pardubice), Leoš Čermák (Liberec), Ladislav Kohn (CSKA Moskva/Rus.), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.), Aleš Kotalík (Buffalo/NHL), Jiří Novotný (Columbus/NHL), Patrik Eliáš (New Jersey/NHL), Martin Erat (Nashville/NHL), David Krejčí (Boston/NHL), Tomáš Fleischmann (Washington/NHL).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články