Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Stanley Cup ukáže nejdříve Kaberle, pak Krejčí

Praha - Čeští hokejisté Tomáš Kaberle a David Krejčí, kteří se letos s týmem Bostonu zapsali v NHL mezi vítěze Stanleyova poháru, chtějí při zapůjčení slavné trofeje slavit její zisk společně. Stanley Cup má do České republiky dorazit 20. července ráno, přičemž nejprve ho fanouškům bude ukazovat Kaberle, druhý den pak Krejčí.

Poté, co dorazí vytoužená trofej, odveze si ji elitní bek do míst, kde přebývá mimo sezonu. "Pohár by měl dorazit někdy po deváté hodině, z letiště pojedeme do Velké Dobré, kde zavítáme na obecní úřad," řekl Kaberleho otec František. "Vše by mělo platit podle původní domluvy, tedy, že v Kladně bude i David a ve Šternberku s ním zase Tomáš," potvrdil František Kaberle starší.

Po zastávce ve Velké Dobré by se měl Stanley Cup následně přesunout do Kladna, nikoliv ale na Sletiště, kde ho fanouškům ukazoval před pěti lety Tomášův starší bratr František po vítězství s Carolinou, ale do Zámecké zahrady. Tam by měl být k vidění od 16 do 18 hodin. "Tentokrát jsme vybrali Zámeckou zahradu hlavně proto, že už je tam postavené pódium, které bychom museli na Sletišti stavět," vysvětlil radní pro sport Otakar Černý na webu kladenského klubu.

Večer po soukromé oslavě už se bude Stanley Cup stěhovat do Šternberka, rodiště nejproduktivnějšího hráče letošních bojů play-off Krejčího. "Od tří hodin odpoledne se připravuje dvouhodinový program na náměstí, pak bude následovat privátní párty a poté už pohár poputuje k Chárovi na Slovensko," popsal Krejčího hráčský zástupce František Tausch.

Stanleyův pohár do České republiky zavítá po dvou letech, naposledy slavnou trofej přivezli osobní strážci za Petrem Sýkorou, který se v roce 2009 radoval z výhry v play-off v dresu Pittsburghu. Před rokem vyhrálo Stanleyův pohár Chicago, v jehož kádru nebyl žádný český hráč.

Zdeno Chára se Stanley Cupem
zdroj: AP autor: Jonathan Hayward
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články