Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jágr budoucnost neřeší, žije záchranou Kladna

Slavkov u Brna - Hokejista Jaromír Jágr nyní žije především záchranou kladenského klubu, na svou budoucnost proto nemá čas myslet. Zatím tudíž neřeší, kde bude v příští sezoně hrát. O strádajícím mateřském oddílu, který pomáhá ve spolupráci s kladenským magistrátem zachránit, se mu dokonce i zdá. "A nejsou to hezké sny. Jsou tak špatné, že se v nich moc nemluví," přiznal. "Kdybych věděl, co všechno to obnáší, tak nevím, možná bych do toho ani nešel. Není to jednoduché. Momentálně vůbec nepřemýšlím o své další budoucnosti," prohlásil.

Jágr se chystá převzít řízení extraligového Kladna po svém otci, ale hovoří se o tom, že to bude "na dálku". Příští sezonu může zůstat v Omsku, zájem má i Petrohrad s koučem Milošem Říhou. Vyloučen není ani návrat do NHL, kde může jako volný hráč jednat s kýmkoliv. Spekulovalo se o zájmu Montrealu, New Yorku Rangers nebo Detroitu. 

Jágr nechtěl hovořit o podrobnostech, jak spasit tradiční baštu českého hokeje, která se po ztrátě sponzora zmítá ve finančních potížích. "Ještě to není dotažené. Týká se to organizace, mládeže i shánění peněz na sezonu," uvedl Jágr.

Chce si nejprve udělat plán a vizi. "Všechno je nové. Na druhou stranu jsem rád, že potkávám nové lidi, dělám po dvaceti letech něco jiného," řekl. "Přemýšlím o tom pořád. Nedivím se tátovi, že už to nechtěl dělat. V jeho letech bych už nedělal vůbec nic," prohlásil. 

Svou budoucnost proto neřeší. "Jsou určité nabídky, ale není to jednoduché," podotkl. Chce ještě chvíli počkat na konečné rozhodnutí. Doufá však, že v Kladně nezůstane. "Jako hráč bych chtěl co nejvíc a jako manažer bych chtěl ušetřit, to by byla hrozná bitva," žertoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články