Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Balaštík si hledá angažmá, ve Zlíně skončil

Zlín - Útočník Jaroslav Balaštík nebude v příští extraligové sezoně hrát ve Zlíně. Klub s jednatřicetiletým hráčem ukončil jednání o nové smlouvě, ta předchozí mu vypršela po sezoně. Balaštík si nyní hledá nové angažmá. Druhý nejproduktivnější zlínský hráč uplynulé sezony nejprve dostal od klubu nabídku na nový kontrakt s o něco horšími podmínkami než dosud. Balaštík si vzal čas na rozmyšlenou, a protože chtěl zůstat ve Zlíně, byl ochoten na návrh nyní přistoupit. Extraligový klub už ale z ekonomických důvodů Balaštíkův souhlas neakceptoval.

"Situace v rozpočtu se změnila. Nechceme jít do rizika, že bychom neměli pokryté v nadcházející sezoně náhrady na mzdy ostatních hráčů a překročili rozpočet," vysvětlil na dnešní tiskové konferenci jednatel klubu Patrik Kamas.

Balaštík má nabídky z jiných klubů. V kuloárech se proslýchá, že by mohl následovat bývalého zlínského kouče Zdeňka Veneru do Komety Brno. Majitel brněnského klubu Libor Zábranský to ale popřel. "S Balaštíkem vůbec nejednáme. Máme v hledáčku jiné hráče," řekl.

A Balaštík sám zatím nemá o své budoucnosti jasno. "V úterý jsem kývl na nabídku Zlína. Vážně jsem si myslel, že budu pokračovat v tomto klubu. Teprve teď jsem se dozvěděl, že nejsou peníze na pokrytí smlouvy. Proto budu nabídky řešit až od dnešního dne společně se svým manažerem Alešem Volkem," řekl Balaštík.

V jednatřiceti letech let uvažuje i o případném startu v zahraničí. "Nevím, kolik nabídek z ciziny mě v kariéře ještě potká. Pokud by přišla nějaká zajímavá, tak bych se jí nebránil. Nyní ale nemohu říci nic přesnějšího," vysvětlil Balaštík. Zlínský klub dnes také oznámil, že novým generálním manažerem bude po Miroslavu Michalovském od 1. června Karel Adamík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články