Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nashville si vynutil prodloužení série

Vancouver - Hokejisté Nashvillu se udrželi ve hře o postup do finále Západní konference, když zvítězili ve Vancouveru 4:3 a snížili stav série na 2:3. Hlavním strůjcem výhry hostů byl útočník Joel Ward, díky jehož dvěma brankám v úvodních šesti minutách třetí třetiny odskočili Predators soupeři z 2:2 na 4:2. Domácí už stačili pouze v závěru zdramatizovat utkání trefou Ryana Keslera, dvougólového střelce na straně domácích. Série pokračuje v Nashvillu šestým duelem v pondělí.

"Ve sportu, zejména na vrcholové úrovni, vždy toužíte vstřelit důležitý gól a být hrdinou. Hlavně jsem si ale přál, abychom vyhráli, takže jsem bojoval a příliš na to nemyslel," uvedl Ward, který v posledních třech zápasech dal čtyři branky. Navíc si připsal asistenci u prvního gólu zápasu, kdy v oslabení připravil o kotouč Daniela Sedina a vyslal do sólového úniku David Legwanda.

Ještě v první třetině domácí otočili brankami Raffiho Torrese a Keslera, ale po 51 sekundách prostřední části hosté kuriózním způsobem srovnali. Gól byl připsán Legwandovi, jehož bekhendovou přihrávku od zadního mantinelu přizvedl obránce Christian Ehrhoff, puk obloučkem přeletěl hlavu brankáře Roberta Luonga a od ruky dalšího zadáka Alexe Edlera se odrazil do branky.

Hostům vyšly ve všech třetinách nástupy, v té závěrečné díky střelecké pohotovosti Warda, který dvěma trefami z levého kruhu definitivně překlopil vedení na stranu Predators. Domácí sice soupeře zatlačili a snížili, jejich osm střel v posledních třech minutách ale brankář Pekka Rinne zlikvidoval.

Vítěz základní části Vancouver má v play-off potíže s uzavíráním sérií. V prvním kole rozhodl o postupu přes Chicago až v prodloužení posledního sedmého utkání, přestože v sérii už vedl 3:0 na zápasy. I proti Nashvillu nevyužil první možnost ukončit sérii, přičemž utkání se nevyvedlo zejména tahounům Danielu a Henriku Sedinovým. Obě opory týmu vyšly v zápase bodově naprázdno, navíc Daniel byl na ledě u všech inkasovaných branek týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články