Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čechy čeká na MS souboj proti trápícím se Slovákům

Bratislava - První zápas, ve kterém nebudou mít výhodu velké podpory hlediště, dnes sehrají čeští hokejisté na mistrovství světa v Bratislavě. Úřadující šampioni, kteří zatím jako jediní na turnaji neztratili ani bod, se utkají s domácí reprezentací. Vyprodané tribuny Orange arény poženou vpřed slovenský výběr, který se na šampionátu dosud trápil. Oba celky jsou před prestižním soubojem bývalých federálních partnerů v rozdílné situaci. Slovensko si do osmifinálové části nepřeneslo ani bod a hrozí mu, že nepostoupí do čtvrtfinále. Českému týmu by naopak mělo k postupu do bojů o medaile stačit vyhrát jeden ze tří zápasů ve druhé fázi turnaje. Přímý přenos duelu sledujte na ČT4 od 20:15. ČT má internetová práva pouze na utkání české reprezentace. Více informací o šampionátu najdete na webu mshokej.cz.

Kouč Alois Hadamczik si ale ani v nejmenším nepřipouští, že by jeho svěřenci k příštímu zápasu přistoupili s vědomím, že mají "nahráno". "Kdybychom se spokojili s tím, že máme tolik bodů, byla by to velká chyba. Jestli je někdo hodně v klidu, tak já ne. Jsem spokojený s dosavadními výkony, ale do dalšího zápasu půjdeme s velkým respektem k soupeři. Ale taky se sebevědomím a budeme chtít vyhrát," řekl jasně.

Slováci mají aktuálně na svém kontě v osmifinálové skupině E nula bodů, ani případná páteční porážka - i v normální hrací době - pro ně ale nebude znamenat konec šancí na postup do čtvrtfinále. Stále budou mít šanci obsadit čtvrté místo, ale situaci již nebudou mít pod kontrolou.



"Mají v týmu hodně zkušených hráčů, kteří tlak určitě unesou," uvedl Hadamczik, jenž se rozhodl podle očekávání opět vsadit na brankáře Ondřeje Pavelce. Do zápasu bude připraven zasáhnout i sedmý obránce Ondřej Němec, kterého vedení týmu dopíše na soupisku. Na pozici třináctého útočníka bude připraven Petr Průcha.

Český tým měl včera v Bratislavě volnější den, na ledě se objevilo jen devět hráčů. Ostatní odpočívali, zašli si do posilovny nebo se věnovali regeneraci. Jejich přípravu narušily jen menší komplikace s nepřipravenou ledovou plochou. Slovenští hráči si totiž trénink protáhli a nepustili soupeře včas na led.

"Není to žádná tragédie, ale nic příjemného to také není. Mohli za námi přijít a říci nám, že potřebují patnáct minut. Pak by hráči nemuseli stát u ledu oblečeni ve výstroji," zlobil se Hadamczik, jenž prakticky slovenský trénink ukončil. Přinutil rolbaře vjet na plochu a začít připravovat led pro český tým.

Předpokládaná sestava ČR:

Pavelec - K. Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček - Průcha

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články